Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z dex pad

(Temat utworzony: 18-10-2020 03:12 PM)
653 Wyświetlenia
Artur657
Journeyman
Opcje
Cześć mam problem z dex padem, ostatnio mam z nim troche problemów, zwalnia połączenie po wifi, normalnie mam prędkość 200-400 mb a po podłączeniu pod dex pad prędkość spada do 0.5 mb. 
Co więcej dex nie chce ladowac szybko telefonu, wyświetla się ładowanie za pomocą kabla, gdy laduje telefon za pomocą tej tegi samego kabla i ładowarki mam szybkie ładowanie 

Funcje dex działają normalnie, wysteietla sie wszystko na tv/ monitorze, była jakaś aktualizacja ostatnio? Mial ktoś podobne problemy?
16 Odpowiedzi
Artur657
Journeyman
Opcje
A tu prędkości jakie pokazuje test Screenshot_20201018-150624_Speedtest.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś wyłączyć oraz ponownie włączyć telefon? Wykonaj również wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

wipe cache partition: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Artur657
Journeyman
Opcje
dzięki troche pomogło nie jest idealnie ale teraz predkości w okolicy 30-60 mb :smiling-face: ładowanie dalej za pomocą kabla ale powiedzmy to jest do przezycia, podobno po jakiejs aktualizacji przestalo ladowac szybko w dex pad podczas uzywania
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że jest to błąd po stronie oprogramowania telefonu a w takim wypadku nic więcej nie wymyślimy na forum. Możesz spróbować wykonać hard reset, ale zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu. Jeżeli się zdecydujesz to pamiętaj, żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Warto również zgłosić błąd za pomocą aplikacji Samsung Members.

JacekL
Pioneer
Opcje
Podczas podłączenia tel samsung galaxy S23 ultra do Samsung Dex Pad wyświetla się komunikat jak w załączonym zdjęciu przy czym obraz nie jest wyraźny, wyostrzony natomiast sam obraz telefonu tzw odbicie lustrzane jest ok. Jeśli podłączony zostaję tel Samsung S10 do tego samego urządzenia jest wszystko w porządku. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny

image

lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Nie jest to problem z kablem? Miałem coś podobnego gdy korzystałem z Note8 i kabla VGA-HDMI do starego typu monitora.
0 Like
JacekL
Pioneer
Opcje
Nie ma tak jak napisałem z s10 nie ma problemu jak wyłączę dexa to obraz na telewizorze jest okej z telefonu jak włączę to jest dzwina rozdzielczość nawet nie ma opcji ją zmienić czyli jest ta opcja na szaro
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@JacekL Bardzo możliwe, że DexPad i stacja DEX nie są już kompatybilne z serią S23. Na stronie internetowej brak jest informacji o tym:

https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00062657/

JacekL
Pioneer
Opcje
Dziwne Pan z Samsunga mówił że jest
0 Like