Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Plamy pod przezroczystym etui

(Temat utworzony: 26-03-2019 09:49 PM)
11880 Wyświetlenia
kacper_04
Student
Opcje

Witam,

Zakupiłem etui Ringke Fusion na Note8. Zauważyłem, że po założeniu powstają pod nim( między pleckami, a etui) mokre plamy. Czy da się pozbyć tego efektu? Bardzo mnie drażni, gdyż jest on nieestetyczny. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

0 Like
12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kacper_04  Nie powinno się coś takiego dziać, może dostało się między etui trochę wilgoci albo wody?

0 Like
kacper_04
Student
Opcje
Woda na pewno się nie dostała.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kacper_04 jeżeli na pleckach nie masz folii, to raczej kwestia materiału z jakiego wykonany jest case. Wina jest po jego stronie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kacper_04
Student
Opcje
Czyli reklamować go?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kacper_04, Możesz je reklamować, ale inny egzemplarz będzie mieć, to samo. Mam te etui na S9+ i u mnie taki efekt powstaje tylko przy dociśnięciu etui do plecków telefonu. Na początku kilka razy te plamy pojawiały się same z siebie, ale z czasem zjawisko to ustało. Jak duże są u ciebie te plamy ?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kacper_04 może być tak, jak napisał @kamil40013, że po pewnym czasie efekt się zmniejszy lub zniknie. Materiał się utleni o straci swoją lepkość. Niestety, nie znamy czasu po jakim to nastąpi lub czy w ogóle nastapi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
kacper_04
Student
Opcje
Zależy od szczęścia. Gdy zakładam etui raz to są małe, za innym razem zdarzają się większe. Różnie to bywa.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kacper_04, a może wystarczy odtłuścić powierzchnię telefonu i etui np. za pomocą ściereczek nasączonych alkoholem, które dodawane są często do zestawów montażowych razem z foliami lub szkłami ochronnymi?

kacper_04
Student
Opcje
Sprawdzę to.
0 Like