Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pęknięty kabel ładowarki

(Temat utworzony: 15-11-2022 04:22 PM)
1288 Wyświetlenia
r08ert
Pioneer
Opcje
Dzisiaj zauważyłem, że mój kabel od ładowarki jest pękniety (jak na zdjęciu) - mam kilka pytań:
1. Czy ktoś miał podobny problem?
2. Czy podlega to gwarancji?
3. Czy mogę dalej używać tego kabla?
Kabel jest oryginalny, w grudniu będzie miał 2 lata. Z góry dzięki za każdą odpowiedź 😄

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli izolacja jest nienaruszona, to oklej taśmą izolacyjną i będzie ok. Gwarancja nie obejmuje uszkodzenia kabla.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli izolacja jest nienaruszona, to oklej taśmą izolacyjną i będzie ok. Gwarancja nie obejmuje uszkodzenia kabla.
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Ja bym z takim kablem uważał. Jeśli zrobi się jakieś spięcie i będzie iska to może zdarzyć się jakieś nieszczęście i w najgorszym wypadku może nawet dojść do pożaru. Trzeba mieć to na uwadze.
CINEK92
Navigator
Opcje
Polecam nie ryzykować, z ładowarkami nie ma żartów zwłaszcza jeżeli komuś zdarza się zostawić urządzenie do ładowania na noc. Uważam, że nie warto ryzykować, oryginalny kabel kosztuje parę złotych ale spełnia swoją funkcję i jest bezpieczny, uszkodzony kabel może uszkodzić urzadzenie które jest wiele więcej warte nie wspominając już o bezpieczeństwie użytkownika.
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli sama koszulka jest uszkodzona a nie izolacja kabla, to w czym problem?
Davvid1985
Voyager
Opcje
owiń koszulką termokurczliwą i kabel jak nowy :smiling-face:
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Wyrzuć ten badziew i kup drugi. Takie uszkodzenie nie podlega gwarancji.
r08ert
Pioneer
Opcje
Już zamówiłem 😅
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Kable od Samsunga wytrzymują koło 2-3 lat zwykłego użytkowania (co w porównaniu z tanimi kablami z marketu czy Ali to całkiem sporo)
Taki kabel najlepiej wymienić na nowy, ale nie na śmiecia za 25 złotych tylko coś porządniejszego.
A w izolacje i inne naprawy nie ma się co bawić - za chwilę siadzie gdzieś indziej... Plastik się zestarzał i zaczą pękać.