Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

nie działa funkcja wake-up w etui Filip wallet dla Galaxy Grand Prime

(Temat utworzony: 29-11-2017 05:16 PM)
4871 Wyświetlenia
Kiwi2
Apprentice
Opcje

Witam. Czy ktoś wie dla czego z Galaxy Grand Prime (SM-531F) nie działa funkcja wake-up z oryginalnym etui flip Wallet?

Aby było śmieszniej Samsung.com/pl niewie. Zwalają na "nie oryginalność" etui. A etui niema nic do rzeczy, gdyż odpowiada za to czujnik/sensor zblirzenia który jest sprawny (sprawdzone w serwisowym menu). Podobno to jest gdzieś głęboko ukryte w ustawieniach ale niczego nie znalazłem. 

Będę bardzo wdzięczny 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kiwi2
Apprentice
Opcje
Dziękuję Ci Szewcu. Pomogłeś mi uświadomić, że Samsung to dziady. Mają w nosie klientów. Wyprodukowali smartfon, wyprodukowali etui i zadedykowali góry dla konkretnego modelu i guzik z tego. Czy uważasz, że niesłusznie ich okresliłem?
Pewnie sprawdza się już chyba złote powiedzenie "Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze!" Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.
Masz zasłużonego LIKE :winking-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
7 Odpowiedzi
Michal_P
Voyager
Opcje

Cześć

Nie jest to kwestia czujnika zbliżeniowego. Każde etui działa z wykorzystaniem pola magnetycznego, za pomocą magnesów, które są zaszyte w przednim panelu. Twój telefon nie posiada czujnika efektu Halle’a, w związku z tym wygaszanie/wybudzanie nie będzie działać.

MichałP

0 Like
Kiwi2
Apprentice
Opcje
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tylko czemu zadając takie samo pytanie na czacie na Samsung.com/pl konsultant sprawdzał właśnie czujnik zbliżenia?
Po drugie-jak firmą Samsung może sprzedawać dedykowane etui do konkretnego modelu wiedząc, że nie będzie działać funkcja którą sam reklamuje?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Poczytałem specyfikacje firmowych etui dla twojego modelu, dostępnych na stronach rożnych sklepów i nic nie znalazłem o wygaszaniu ekranu. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kiwi2
Apprentice
Opcje

Dzięki za odpowiedź.

To znaczy co mam rozumieć, że skoro nie znalazłeś opisów o wake up(bez obrazy) definitywnie moje etui nie będzie "gasić" ekranu gdy w samsung.com/pl twierdzą, że powinno działać i ja trzymałem w rękach Galaxy Grand Prima w którym etui takie samo jak moje, hasło i wzbudzało ekran po otwarciu czyli działało jak należy?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Dlaczego dopowiadasz za kogoś? Napisałem tylko, że nie znalazłem opisu funkcji wygaszania, co nie jest jednoznaczne z "nie będzie działać", prawda?

Jeżeli ten model nie posiada czujnika halla, to może warto skorzystać z możliwości czujnika proximity. Sprwadź, czy w ustawieniach telefonu masz aktywną funkcję wygaszania ekranu w czasie rozmowy, po zbliżeniu do ucha. Jeżeli nie aktywuj ją i skorzystaj z jednej z tych dwóch aplikacji dostępnych w sklepie google:

- AutoScreen OnOff(Style Window)

- Auto Screen on/off

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
Kiwi2
Apprentice
Opcje
Dziękuję Ci Szewcu. Pomogłeś mi uświadomić, że Samsung to dziady. Mają w nosie klientów. Wyprodukowali smartfon, wyprodukowali etui i zadedykowali góry dla konkretnego modelu i guzik z tego. Czy uważasz, że niesłusznie ich okresliłem?
Pewnie sprawdza się już chyba złote powiedzenie "Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze!" Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.
Masz zasłużonego LIKE :winking-face:
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odpowiem tak, nie wszystkie modele są flagowcami i nie wszystkie muszą być wyposażone we wszystkie dodatki, funkcję i "wodotryski". Trzeba w jakiś sposób zróżnicować gamę posiadanych modeli. Robi się to hardware'owo, software'owo i oczywiście przez paletę akcesoriów.
W ten sposób postępują wszyscy producenci urządzeń mobilnych (innych również też). I my użytkownicy musimy się z tym pogodzić.

0 Like