Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jaka ładowarka do smartfonów Galaxy

(Temat utworzony: 02-02-2021 12:37 PM)
31150 Wyświetlenia
KingaKW
Pioneer
Opcje

Hej. Jaką ładowarkę zamawiacie/polecacie do S21 Ultra? 25W, czy od razu 45W? 

0 Like
284 Odpowiedzi
Ryba1a
Explorer
Opcje
dziękuję
0 Like
Ryba1a
Explorer
Opcje
dziękuję
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
0 Like
WoNski37
Explorer
Opcje
Jaką ładowarkę i kabel kupić żeby ładowanie było szybsze? Aktualnie ładuje ładowarką 40 wat od Huawei p30 pro gdzie ten od 5% do 100% ładował się do 40 minut (kabel 5A). S24U na tym samym zestawie ładuje się 2h30min... trochę przesada...
0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Pewnie ładowarka Huawei nie obsługuje protokółów szybkiego ładowania Samsunga i ładuje podstawowym bezpiecznym trybem, stąd taki czas ładowania.
Przy wyborze ładowarki akcesoryjnej warto sprawdzić, jakie protokoły ładowania deklaruje producent. Te Samsunga to AFC (Adaptive Fast Charging).
FG_Test23
Black Belt 
Opcje

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie zakup oryginalnej ładowarki 45W, w której w zestawie będzie kabel 5A, który pozwoli na 45W ładowanie 2.0. Takowa ładowarka znajduje się w Samsung Brand Store, Media Expert, RTV Euro AGD, Media Markt itp oraz na stronce Samsunga. 

https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/45w-power-adapter-black-t4510-ep-t4510xbegeu/

WoNski37
Explorer
Opcje
Dzięki za pomoc wszystkim!
0 Like
Galerie_Doris
First Poster
Opcje
Zakupiłem i żałuję używałem wcześniej 25 watowej i na tej 45 w różnica w szybkości tylko 5 minut a jest 2 razy droższa
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Teoretycznie dwa razy szybsza, więc dwa razy droższa 😅. No, ale z tym kablem w zestawie z ładowarką realnie Jest troszkę szybciej, ale to są naprawdę małe różnice. Do, ale jeżeli te 5-7 minut realnie coś gra w naszym życiu, to bierzemy tą najszybszą
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ładowarka Huaweia ma inny protokół szybieko ładowania i na Samsungu nie będzie działało szybkie ładowanie, to samo będzie w odwrotną stronę.