Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Buds3 Pro przestało działać wybieranie głosowe oraz klik fizyczny

(Temat utworzony: poniedziałek)
87 Wyświetlenia
Moondrop
Pioneer
Opcje

Ot tak po prostu przestało działać wybieranie głosowe muzyki jaki i odbierz połączenie. Tak samo klik fizyczny nie działa odnośnie zmiany utworu etc.. samo przytrzymanie zmieniające tryb adaptacji na inny jest ok

Czy to już czas na serwis? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Moondrop
Pioneer
Opcje
Panie i Panowie, problem został rozwiązany. Wstyd przyznać ale wina leżała po mojej stronie. Tym samym zwracam honor firmie Samsung.
Zainstalowałem zmodyfikowany pod siebie (wiadomo o co chodzi) plik apk Spotify. Wyżej opisany problem występuje tylko w tej aplikacji. Dezer, tidal, YouTube Music oryginalne ze sklepu play działają normalnie z pełnym wachlarzem funkcji słuchawek.
Dziękuję mimo wszystko za zainteresowanie tematem i chęcią pomocy wszystkim osobom. Odwdzięczę się jak tylko mogę na forum 😊

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
13 Odpowiedzi
Zonniak
Hotshot
Opcje
Witam
Na początek wejdz w aplikację werable --> sterowanie sluchawkami --> zaznacz tak jak u mnie (zobacz screen).

Jeśli nie zadziała Wykonaj reset. Aby to zrobić Wejdź w aplikację werable --> ustawienia --> resetuj.

Pozdrawiam 1745254278414.jpg
0 Like
Moondrop
Pioneer
Opcje
Zrobiłem reset. Różnica jest taka że głosowo mogę wybrać zwiększ/zmniejsz glośność.
Reszta komend nie działa. Klik haptyczny także nie reaguje aczkolwiek słychać go
0 Like
Zonniak
Hotshot
Opcje
No to już eliminujemy serwis bo dotyk działa. To jakaś kwestia ustawień w telefonie. Wyczyść dane Bluetooth oraz wifi. Aby to zrobić Wejdź w ustawienia (w telefonie) --> zarządzanie ogólne --> resetowanie --> resetuj ustawienia sieci WiFi oraz Bluetooth.
0 Like
Moondrop
Pioneer
Opcje
Nic się nie zmieniło.. a przepraszam, wyrzuciło mnie z kompa i nie mogę połączyć opaski🙏1745258521022.jpg
0 Like
Moondrop
Pioneer
Opcje
Przez opaske wcześniej (bo teraz szlag ja trafił przez reset a zaraz i ja nią trafię w sciane), też nie mogłem zmienić utworów. Na początku było ok
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Moondrop Reset ustawień sieciowych może nie starczyć - zrób jeszcze reinstalację samego Galaxy Wearable.

0 Like
Moondrop
Pioneer
Opcje
Dobry pomysł. Po pracy dam znać jak wyszło 😊

Jeśli chodzi o pomoc to forum samsunga jak nic zdecydowanie na plus. Szkoda że takie drobnostki niestety przodują w tej firmie. Drobne błędy potrafią uprzykrzyć życie.
0 Like
Moondrop
Pioneer
Opcje
Niestety nie pomogło.. podsumowujac:
Nie mogę zmienić i pauzować utworów za pomocą kliku haptycznego. Zmiana głośności dziala normalnie.

Sterowanie głosowe dziala :
-włącz muzyke
- zwieksz/zmniejsz głośność

Nie dziala:
- nastepna/ poprzednia piosenka
-zatrzymaj muzyke
Przy czym podkreślam że glos jest rozpoznawany bo po wydaniu komendy słychać piknięcie ale brak akcji
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Moondrop Był reset słuchawek, były resety telefonu - chyba zostaje już tylko i wyłącznie reklamacja w serwisie. Najbliższe tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like