Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy buds przerywają :(

(Temat utworzony: 17-10-2019 08:47 AM)
4681 Wyświetlenia
BartekMotyl
First Poster
Opcje

Cześć! 

Używam galaxy buds od 2 dni i mam problem z jakością połączenia bluetooth. Paruje słuchawki, wkładam do uszu, telefon wkładam do tylnej kieszeni spodni, pudełeczko do torby i zaczynają się problemy. Co jakiś czas w drodze do pracy pojawiają się dziwne elektroniczne trzaski, przerywanie muzyki, spowolnienia muzyki - ciężko to opisać, ale sytuacja jakbym znajdował się na granicy zasięgu słuchawek, a przecież telefon mam w kieszeni. Czy ktoś z Was ma również takie problemy? Aktualizację oprogramowania słuchawek robiłem. Telefon Galaxy S9 plus. 

0 Like
CarMelka
Pathfinder
Opcje
Hej, nie nie zmieniło się nic u mnie. Wszystko działa na A13 jak najbardziej prawidłowo.
0 Like
Czubaty
First Poster
Opcje
Witam,

Pytanie, 
czy miał ktos z Was taki problem z tymi słuchawkami? w momencie ogladania filmow na netflixie lub innych platformach na TV, poprostu przerywaja (jakby mialy problem z dźwiękiem przestrzennym)
Funkcja 360° oczywiscie właczona
Jak jest wyłączona tez przerywaja. 
Na telefonie ( s22 ) nie ma tego problemu.
Jest jakies rozwiazanie ? 
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Tak miałem takie sytuacje. Wynika to często z tego, że kiedy człowiek na przykład leży w łóżku i jest pochylony głową do tyłu a naprzeciwko żebym ma monitor na biurku, to wtedy takie przecinki występują, więc raczej warto oglądać z głową pochyloną do przodu no i przede wszystkim kiedy mam monitor/telewizor naprzeciwko siebie i blisko siebie.
0 Like
botakjest
Pioneer
Opcje
Czy zdarza się wam tak że raz na kilka minut muzyka na słuchawkach się przerywa? Tak raz na sekundę co kilka nieregularnych minut. Mam tak od jakiś 3 tygodnii, kilka dni temu wyskoczyła aktualizacja myślałem że to naprawi ale nic z tego. 
0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Jeśli masz włączoną funkcję "dźwięk 360" w słuchawkach, to ją wyłącz. U mnie pomogło.
Funkcja ta pozycjonuje scenę względem położenia telefonu. Innymi słowy, jeżeli obracasz głowę gdy telefon leży w jednym miejscu, scena jest powiązana z telefonem i obraca się z ruchem głowy. Ma to imitować naturalne warunki odsłuchu. W praktyce działa to w miarę dobrze tylko jeśli mamy telefon blisko siebie i nic nie zakłóca sygnału BT.
0 Like
botakjest
Pioneer
Opcje
Funkcja 360 wyłączona
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@botakjest Jest po prostu chwilowa ścinka? A czy zauważyłeś coś takiego bez słuchawek, bądź przy połączeniach z innymi urządzeniami? Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zresetować słuchawki, jak i bluetooth swojego telefonu:

Reset słuchawek:
Galaxy Wearable > Ustawienia słuchawek > Ogólne > Zeruj.

Reset Bluetooth:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieciowe.

0 Like
botakjest
Pioneer
Opcje
Jest chwilowa ścinka, nie dłużej niż ułamek sekundy, funkcja 360 wyłączona. Nie mam w zasadzie innych sprzętów bluetooth żeby porównać połączenie niestety. Dodam że słuchawki nie miały też żadnych wypadków tzn kąpiel w wodzie/upadek z wysokości nic z tych rzeczy
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@botakjest, wykonałeś resety, o których mówi @PatrykF?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
botakjest
Pioneer
Opcje
Tak
0 Like