Ja jestem użytkownikiem Galaxy buds 2 i wymienię plusy i minusy.
Plusy:
- dobry czas na baterii plus pudełko od ładowania, nie raz przy sporadycznym użytkowaniu mogłem sobie ładować je co jakież 3-4 dni. Przy częstszym już co 2.
- Dobrze leżą w uszach bo dokanałowe i realnie można je Nosić przez dłuższy okres czasu
- wykonanie pomimo tego, że jest z plastiku, to realnie jest dobre, nie raz słuchawki upadały z jakiś 2 metrów bądź były przygniatane podczas spania i wciąż wyglądają jak nowe i nie widzę żadnych śladów po tych zdarzeniach, więc jest solidnie
- aktywne usuwanie szumów jeżeli będziemy słuchać muzyki, to może się okazać bardzo przydatne bo np. Ja w aucie dzięki temu nie mam żadnych problemów z słuchaniem. Nawet nie słyszę chrapania wspolokatorow podczas nocnego słuchania podcastów, ani szumów i wiatrów, więc jest dobrze
- funkcję dotykowe są bardzo fajne, szczególnie kiedy chcesz przełączyć utwór na następny bądź cofnąć go. Podobnie jest z usuwaniem szumów, jak ktoś do mnie mówi, to klikam i przytrzymuje słuchawkę i od razu słyszę druga osobę, podobnie z muzyką, która mogę tak zastopować.
- Nie wypadają z uszu co jest sporym plusem w terenie
- ładowanie indukcyjne, które jest przydatne kiedy chce naładować słuchawki np. Z pomocą power banka indukcyjnego.
- cena bo to jakieś 599zł w RTV Euro AGD mnie wyszło
- bardzo dobra głośność, na ogół mi wystarczy poniżej połowy a na maxa może raz w życiu słuchałem bo to zbyt głośne dźwięki jednak dla moich uszu
Minusy:
- Brak certyfikatu IP68/69, który mają Galaxy buds 2 pro, więc w deszczu no nie są one zbyt dobre, bo już wtedy tam coś się lekko zakłóca, jedynie na lekkie kropelki będą dobre, ale nie na ulewy.
- aktywne usuwane szumów jest dobre, ale minimalnie słyszę ten dźwięk otoczenia kiedy słucham muzyki na połowie głośności
- o ile ten plastik jest dobry i wygodny i serio działa dobrze, tak też jakieś matowe wykonanie jak w 2 pro byłoby troszkę lepszym rozwiązaniem
Ja jako użytkownik buds 2 jestem bardzo zadowolony, mają wszystko co mieć powinny poza tym IP68, zaś buds 2 pro, to lekkie ulepszenie tych słuchawek. Ja bym lazł po buds 2, bo też ceny no w 2 pro, to 999zł w buds 2, to jakieś 599 i jednak no te 400zł różnicy, to sporo a jednak w 2 pro nie ma jakiś większych rewolucji, więc ja na spokojnie lazlbym po dwójki.