Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

galaxy buds pro mikrofon

(Temat utworzony: 26-07-2022 08:47 AM)
568 Wyświetlenia
marta5656
First Poster
Opcje

Od jakiegoś czasu nie działa mikrofon w budsach, aktualizacji zadnej nie robilam, zainstalowalam nowe oprogramowanie po zauważeniu problemu i nic, reset z poziomu aplikacji tez nie pomaga, nie łączy mikrofon ani na laptopie ani na telefonie chcociaż dzwiek jest

0 Like
10 Odpowiedzi
marta5656
First Poster
Opcje

marta5656_0-1658792982674.png

probuje wlczyc ten tryb glosnomowiacy (gdzies znalazlam to jako rozwiazanie) i nie mogę, dlaczego?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marta5656  Cześć

Słuchawki łączysz z telefonem czy z komputerem?

0 Like
marta5656
First Poster
Opcje

Oba, na zadnym nie wykrywa mikrofonu

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marta5656  Jeżeli po połączeniu z telefonem nie działa mikrofon i nic nie dał reset słuchawek to pozostaje serwis.

Mighn
Big Cheese
Opcje
Sprawdź jeszcze, czy mikrofon działa jak tylko jedna słuchawka jest w uchu a druga w zamkniętym opakowaniu (sprawdź tak obie) - budsy bez problemu działają pojedynczo, a dość mało prawdopodobne, żeby w obu słuchawkach doszło do identycznej awarii... musiało by dojść do jakiegos błędu podczas aktualizacji, albo gdzieś szwankuje jakieś ustawienie - ale to też mało prawdopodobne jeśli był robiony reset do ustawień fabrycznych.
Można spróbować odinstalować i na nowo zainstalować Galaxy wearable z telefonu i jeszcze raz zrobić reset słuchawek, jeśli to nie pomoże to zostaje tylko serwis....
...można jeszcze spróbować sprawdzić po zresetowaniu ich działanie z innym telefonem (najlepiej Samsunga) żeby definitywnie wykluczyć problem po stronie telefonu lub komputera.

Ah, i jeszcze jedno: sprawdzić, czy z telefonem i komputerem nie jest sparowane jakieś inne urządzenie z mikrofonem - może się zdarzyć, że przez to mikrofon w słuchawkach będzie nie obsługiwany.
0 Like
marta5656
First Poster
Opcje

Miałam problem ze słuchawkami, który opisałam we wcześniejszym poście o tutaj: https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/galaxy-buds-pro-mikrofon/m-p/5754873#M6517 
Dodatkowo w zdjeciu niżej podgląd jak to wygląda: żaden sprzęt, czy to komputer czy telefon, mikrofonu nie widzi

Nadziei brak, tylko serwis wiec tak zrobiłam i problem nie znikł (oddałam na gwarancję do rtv euro agd)
co dalej? nie chcę znowu oddawać ich sklepu i czekać miesiąc żeby znowu nie działały, mam jakieś inne opcje naprawy?obraz_2022-09-10_212431966.png

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@marta5656 Witam. Jeśli serwis nie naprawił słuchawek to proszę wysłać je do głównego serwisu CCS można to zrobić na ich oficjalnej stronie wypełniając formularz z wysyłką i dostawą do domu.
PiterKozi
Voyager
Opcje
Ten problem z mikrofonem w Galaxy buds pro również miałem, nie działała mi redukcja szumów i tp. w jednej słuchawce, oddałem do serwisu samsunga po 3 dniach dostałem nowe słuchawki. Więc najlepiej jak oddasz do serwisu poprzez zgłoszenie na stronie samsunga.
Grinch420
First Poster
Opcje

Mam problem podczas rozmow nie działa mi mikrofon w sluchawkach buds pro. Reinstal wszystkiego juz robile. Nawet tele do zera A54

0 Like