17-08-2022 02:17 PM
17-08-2022 02:42 PM — edytowano 17-08-2022 02:52 PM
Dzień dobry,
Nie mam dokładnie tego modelu słuchawek, ale w innych bezprzewodowych Samsunga po podłączeniu do ładowania, kontrolka na etui świeci w czasie ładowania ciągłym światłem czerwonym, a po naładowaniu ciągłym zielonym.
Jeśli po podłączeniu do ładowania kontrolka świeci tylko chwilę na czerwono i gaśnie, może to wskazywać na problem z ładowaniem - może przewód ładowania ma zabrudzone styki, może gniazdo w etui jest zakurzone lub zabrudzone. Może sama ładowarka jest nieodpowiednia.
Jeśli ładowarka jest w porządku i inne urządzenia ładują się bez problemu, sprawdziłbym gniazdo ładowania etui.
Ewentualnie, można spróbować naładować etui bezprzewodowo przez ładowarkę indukcyjną lub odwrócone ładowanie bezprzewodowe w telefonie, żeby upewnić się, że problem leży gdzieś na styku ładowania przewodowego.
Dodatkowy sposób na diagnostykę (jeśli słuchawki są sparowane z telefonem serii Galaxy): odblokuj telefon (słuchawki powinny być wcześniej sparowane z telefonem), otwórz etui i zostaw je otwarte z słuchawkami w środku przez kilka sekund. Na ekranie telefonu powinien wyświetlić się stan naładowania słuchawek oraz etui.
Dołączam link do źródła - po podpięciu do ładowania, w pełni naładowane etui powinno to sygnalizować ciągłym światłem zielonym: https://www.samsung.com/in/support/mobile-devices/galaxy-buds-light-status-of-battery-indicator-and-...
17-08-2022 03:09 PM — edytowano 17-08-2022 03:24 PM
18-08-2022 04:17 PM
@PauloPudel, w takim razie zgłoś się ze słuchawkami do serwisu: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
@Blachu, dokładnie tak samo wygląda ładowanie w Buds Live, jak opisałeś, mam ten model w domu.
16-02-2025
09:10 PM
– ostatnio edytowany
17-02-2025
09:53 AM
przez
OleksiiA
Witam mam pytanie...Wiem że to dziwne ale w 2018 kupiliśmy z mężem sluchawki buds i jedno pudełko otworzyliśmy a drugie włożyłam do komody bo nie były na tamten czas potrzebne i przyznam szczerze , nawet ich nie sprawdziliśmy czy obie pary słuchawek działają...I tak sluchawki oryginalnie zapalakowane przeleżały w komodzie do czasu kiedy Jego się zepsuły i dałam mu te uryginalnie zapakowane . I dziś ponieważ przebywał w delegacji otworzył je i...Po podłączeniu do kabla..
Okazało się że w żaden sposób nie zapala się dioda zero reakcji nic..Podłączyłam je na oryginalnym z pudełka kablu i dalej nic zero reakcji...Czy po tylu latach jest możliwość żeby się będąc zapakowane w pudełku zepsuły czy jednak jak się teraz okazało były zepsute ale nie sprawdziłyśmy tego od razu i gwarancja przepadła.. 😢😢😢A może jest jakaś inna przyczyna. Proszę o pomoc . Z góry bardzo dziękuję
17-02-2025 09:54 AM
@Palusia1984, czy próbowałaś podłączyć słuchawki (etui) do ładowania na dłużej, na przykład kilka godzin?
17-02-2025 09:55 AM