Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy buds live dioda w środku nie świeci

(Temat utworzony: 17-08-2022 02:17 PM)
937 Wyświetlenia
PauloPudel
Student
Opcje
Dzień dobry pisze tutaj bo już brak mi pomysłów co robić. Po włożeniu słuchawek do etui aby się ładowały dioda wogóle nie świeci a słuchawki się nie ładują. A etui jest w pełni naładowane jak podłączałem do ładowania kontrolka zaświeciła na czerwono i od razu zgasła wiecie co zrobić?
Jeśli chodzi o czyszczenie to już czyściłem suchą szmatką do okularów słuchawki jak i wstyki.
0 Like
6 Odpowiedzi
Blachu
Student
Opcje

Dzień dobry,

Nie mam dokładnie tego modelu słuchawek, ale  w innych bezprzewodowych Samsunga po podłączeniu do ładowania, kontrolka na etui świeci w czasie ładowania ciągłym światłem czerwonym, a po naładowaniu ciągłym zielonym.

Jeśli po podłączeniu do ładowania kontrolka świeci tylko chwilę na czerwono i gaśnie, może to wskazywać na problem z ładowaniem - może przewód ładowania ma zabrudzone styki, może gniazdo w etui jest zakurzone lub zabrudzone. Może sama ładowarka jest nieodpowiednia.
Jeśli ładowarka jest w porządku i inne urządzenia ładują się bez problemu, sprawdziłbym gniazdo ładowania etui.

Ewentualnie, można spróbować naładować etui bezprzewodowo przez ładowarkę indukcyjną lub odwrócone ładowanie bezprzewodowe w telefonie, żeby upewnić się, że problem leży gdzieś na styku ładowania przewodowego.

Dodatkowy sposób na diagnostykę (jeśli słuchawki są sparowane z telefonem serii Galaxy): odblokuj telefon (słuchawki powinny być wcześniej sparowane z telefonem), otwórz etui i zostaw je otwarte z słuchawkami w środku przez kilka sekund. Na ekranie telefonu powinien wyświetlić się stan naładowania słuchawek oraz etui.

Dołączam link do źródła - po podpięciu do ładowania, w pełni naładowane etui powinno to sygnalizować ciągłym światłem zielonym: https://www.samsung.com/in/support/mobile-devices/galaxy-buds-light-status-of-battery-indicator-and-...

PauloPudel
Student
Opcje
Dalej nic już myślałem żeby przeczekać kilka dni ale jak udało mi się z tym etui aby go naładować to zacząłem już robić wszystko albo gdzieś jednak jest dalej zabrudzone te styki czy jakoś uszkodzone że nie chcą się w pełni polączyć ze słuchawkami aby zaczęły się ładować jedyne co mi sie udało to że jak podpiąłem do ładowania jedna słuchawka naładowała się do 1% ale poźniej od razu kontrolka wewnątrz słuchawek zgasła i już się nie dało.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@PauloPudel, w takim razie zgłoś się ze słuchawkami do serwisu: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

@Blachu, dokładnie tak samo wygląda ładowanie w Buds Live, jak opisałeś, mam ten model w domu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Palusia1984
Student
Opcje

Witam mam pytanie...Wiem że to dziwne ale w 2018 kupiliśmy z mężem sluchawki buds i jedno pudełko otworzyliśmy a drugie włożyłam do komody bo nie były na tamten czas potrzebne i przyznam szczerze , nawet ich nie sprawdziliśmy czy obie pary słuchawek działają...I tak sluchawki oryginalnie zapalakowane przeleżały w komodzie do czasu kiedy Jego się zepsuły i dałam mu te uryginalnie zapakowane . I dziś ponieważ przebywał w delegacji otworzył je i...Po podłączeniu do kabla..
Okazało się że w żaden sposób nie zapala się dioda zero reakcji nic..Podłączyłam je na oryginalnym z pudełka kablu i dalej nic zero reakcji...Czy po tylu latach jest możliwość żeby się będąc zapakowane w pudełku zepsuły czy jednak jak się teraz okazało były zepsute ale nie sprawdziłyśmy tego od razu i gwarancja przepadła.. 😢😢😢A może jest jakaś inna przyczyna. Proszę o pomoc . Z góry bardzo dziękuję

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Palusia1984, czy próbowałaś podłączyć słuchawki (etui) do ładowania na dłużej, na przykład kilka godzin?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Palusia1984
Student
Opcje
NIE dziękuję spróbuję bo już jestem przerażona...🙏🙏