Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy buds lewa słuchawka nie działa

(Temat utworzony: 21-09-2019 11:10 PM)
46430 Wyświetlenia
Maajaa
Journeyman
Opcje

Witam serdecznie,

Otóż mam problem z lewą słuchają która nie chce się połączyć z bt. W aplikacji Galaxy wear pokazuje, że prawa słuchawka  jest podłączona i jest w niej dźwięk, lewa słuchawka  natomiast ma pomarańczowy wykrzyknik i nie ma żadnego  dźwięku. Naciskając na nią słuchać charakterystyczne kliknięcie Ale nic poza tym. Dodam, że słuchawki działały bez zarzutu do tej pory, czasami bywało, że używałam tylko jednej słuchawki, ale nigdy to nie było problemem w późniejszym czasie. Słuchawki są naladowane, A oprogramowania pobrać nie mogę ponieważ nie mam podłączonych obu słuchawek.

Mam nadzieję, że jest to dość zrozumiałe, chętnie odpowiem na pytania które pomogą komuś może rozwiązać mój problem.

64 Odpowiedzi
kniaziu
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich posiadaczy sprzętu Samsung.

Mam problem .w ostatnim czasie z etui wypadly mi słuchawki Samsung Galaxy buds pro. Gdy je znalazłem okazalo się , że jedna słuchawkę zdarzyło przejechać auto. Prawa słuchawka jakimś cudem działa. Niestety z lewa jest gorzej. Telefon nie wykrywa słuchawki . Lampka w etui świeci na czerwono i zielono jakby  wszystko było ok. Gdy wszedlem w "znajdź moje słuchawki"słuchawka została wykryta. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu. Serwis wycenił naprawę na 500zl ale nie otworzyło nawet suchawki , stwierdzili , że suchawki nosi ślady uszkodzenia mechanicznego i w ramach gwarancji tego nie zrobią.

Screenshot_20220604-091932_SmartThings.jpg

20220604_090840.jpg

20220604_090819.jpg

 Samsung Galaxy buds pro 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jest to uszkodzenie mechaniczne, żadne zabiegi typu reset nie pomogą, tylko odpłatna naprawa w serwisie.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma co się dziwić skoro słuchawke przejechał samochód to ma prawo nie działać. Tego typu uszkodzenia są uszkodzeniami mechanicznymi i żaden serwis nie naprawi tego w ramach gwarancji. Pozostaje odpłatna naprawa w jednym z centrum serwisowych Samsunga albo innej firmy.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kniaziu
Apprentice
Opcje
Dokładnie zdaję sobie sprawę ale 500 zł to cena zaporowa
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Przy tak małych urządzeniach serwis nie bawi się w wymianę części tylko wymienia na nowe całościowo. Stąd taka cena.

kniaziu
Apprentice
Opcje
Rozumiem. Postaram się poszukać gdzieś w okolicach jakiegoś speca w temacie.może uda się coś zdziałać.dziekuje za odpowiedź
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma sprawy. Powodzenia 💪

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
W podobnej sytuacji, ale przy starszych budsach serwis w Holandii też dał mi dość zaporową cenę (na tyle, że zdecydowałem się na zakup nowego modelu) tłumacząc to koniecznością wymiany obu słuchawek, bez względu na to, że jedna była sprawna. Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale argumenty za wymianą kompletu były nawet rozsądne - chodziło o to, żeby akumulatory były w podobnym stanie, oraz podobno każda para jest fabrycznie z sobą strojona i losowe dobieranie nie gwarantuje zachowania jakości dźwięku. Chociaż z drugiej strony 500 zł wygląda raczej na cenę tylko jednej nowej słuchawki. Jeśli chcesz taniej to trzeba szukać jakiegoś niezależnego magika, który się tego podejmie, ale trzeba mieć świadomość, że sama naprawa będzie albo bardzo prosta, albo niemożliwa (zwykle nie ma nic pomiędzy) . Aha - nie szukaj nigdzie słuchawki z innego kompletu (od kogoś komu zepsuła się prawa) - to nie zadziała... nie będziesz w stanie sparować z urządzeniem jako kompletu.
0 Like
Kapix000
Apprentice
Opcje

Mam pytanie, co zrobic gdy popsuła mi się słuchawka jedna Galaxy Buds2 ale nie mam papieru z gwarancją czy jest jakaś możliwość dać bez papieru z gwarancią  te słuchawki na gwarancję ?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kapix000, gwarancja może też być realizowana po numerze seryjnym, skontaktuj się bezpośrednio z najbliższym autoryzowanym serwisem i o wszystko dopytaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.