Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds - kapryśny touchpad

(Temat utworzony: 16-08-2019 10:10 PM)
1012 Wyświetlenia
dreamlike
Pioneer
Opcje

Hej, 

Czy tylko ja uważam, że touchpad słuchawek Galaxy Buds jest kapryśny i w ogóle nie można na nim polegać? Dodam, że problem występuję na każdej aplikacji, którą sprawdzałem (YT, Spotify) więc to nie jest wina softu. 

Otóż jedyny gest, którego mogę z powodzeniem używać i nie powoduje u mnie frustracji to:
pojedyncze dotknięcie: odtwarzanie i wstrzymywanie utworu

Jeśli chodzi o pozostałe gesty, mówię o tych dwóch w szczególności, to jest to niestety loteria:
podwójne dotknięcie: przeskakiwanie do kolejnego utworu 
potrójne kliknięcie: przeskakiwanie do wcześniejszego utworu

Niestety, w średnio 2 na 10 próbach udaje mi się wykonać zamierzoną czynność... przy podwójnym kliknięciu czasem nie przeskakuje do następnego utworu a odtwarza od początku obecny, albo zatrzymuje. Przeskoczenie do poprzedniego utworu (3x kliknięcie) jest dla mnie niewykonalne, albo udaje się przez przypadek, jak chcę wykonać inną czynność (np. przejść do kolejnego utworu...)

Nie ukrywam, że jest to dla mnie bardzo frustrujące, bo trochę bardziej solidnego touchpada się spodziewałem w słuchawkach za 620zł...

Chyba że ja źle coś robię? Np. podwójne kliknięcie wykonuję gdzieś na środku touchpada, dwa szybkie dotknięcia, w milisekundowych odstępach czasu.

Pozdrawiam

0 Like
5 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @dreamlike,

nie sądzę żebyś coś źle robił. W końcu to tylko kwestia dotknięcia touchpada.

Sprawdź, czy jest dostępna aktualizacja oprogramowania w Galaxy Wearable. Jeżeli sytuacja będzie się utrzymywać sprawdź słuchawki w serwisie.

dreamlike
Pioneer
Opcje

Dzięki za odpowiedź. Wersję mam najnowszą. Próbowałem dopasować gumki, i w końcu skończyłem z tymi, które były założone na słuchawki przy zakupie (średnia wielkość). Prawdę mówiąc, to wszystkie trzy rozmiary pasowały, ale przy tych środkowych muzyka jest najgłośniejsza i najlepiej ją słychać - domyślam się zatem, że to najlepszy dla mnie rozmiar.

Co do touchpada to zauważyłem, że muszę mocniej dociskać słuchawki, i wtedy problem znika. Chociaż nadal uważam, że "user experience" ekranu dotykowego Galaxy Buds jest daleki od ideału. 

Pozdrawiam,

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@dreamlike proponuję jednak udać się ze słuchawkami do serwisu, ponieważ mam dwie pary pączków i w obu przypadkach dotyk działa bez zarzutu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
dreamlike
Pioneer
Opcje

Nie mam na razie takiej potrzeby. Chyba potrzebowałem trochę czasu, żeby "dotrzeć się" z dotykiem.  Założyłem średniej wielkości obramowanie (nie wiem jak się fachowo nazywa) i dużej wielkości gumki co jest chyba dla mnie optymalnym zestawem, i już dotyk zyskał. Dodatkowo nauczyłem się dobrze wymierzać palcem. :smiling-face-with-sunglasses:

Trzeba również pamiętać o różnych zawiłościach takich jak np. ta:

Tap the touchpad three times to play the previous track during playback.
If you triple tap after first 3 seconds of a track, it will start the track from the beginning. Triple tap within the first 3 seconds of playback to play the previous track.
https://www.samsung.com/au/support/mobile-devices/using-the-samsung-galaxy-buds/

Pozdrawiam,

szakal1018
Explorer
Opcje

Spróbuj umieścić słuchawki tak aby czujnik podczerwieni był zetknięty z małżowiną. Mi też touchpad nawalał ale dopchałem słuchawkę do środka ucha i wszystko wróciło do normy.  Zaktualizuj też aplikację Wearable.  A w ostateczności jeśli jest to kwestia związana ze sprzętem udaj się do serwisu.

0 Like