Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds 2 nie naładowałem do pełna przed pierwszym podłączeniem

(Temat utworzony: 15-06-2022 08:35 PM)
715 Wyświetlenia
Stecu7
Explorer
Opcje
Witam,
Czy konieczne jest ładowanie do pełna całego zestawu Galaxy Buds 2 przed pierwszym podłączeniem? 
Przyznam się że nie przeczytałem instrukcji i teraz w sumie nie wiem czy wszystko jest z nimi ok.
Drugie pytanie: czy mogę ładować je standardową ładowarką Samsunga z Fast Charge? Bateria się wtedy nie niszczy?
11 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Generalnie producent zaleca naładowanie słuchawek do pełna przed pierwszym użyciem. Pozostaje kwestia interpretacji słowa "zaleca". Można ładować standardową ładowarką.Screenshot_20220615-224418_Chrome_57821_1655325886.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stecu7  Witam

Można spokojnie dowolną ładowarką ładować, natomiast nie trzeba do pełna ładować słuchawek.

Stecu7
Explorer
Opcje
Bardzo dziękuję za pomoc 🙂
0 Like
Danny888
Voyager
Opcje
Obecna technologia baterii nie wymaga formatowania i nie trzeba się tym przejmować i nie trzeba jej ładować do pełna za pierwszym razem. Jedynym ważnym elementem cyklu życia baterii należy unikać częstego całkowitego jej całkowitego rozładowywania.
0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
To dlaczego w instrukcji jest napisane że zaleca się naładowanie do pełna przed pierwszym użyciem? 😕
0 Like
Danny888
Voyager
Opcje
Instrukcja odnosi się do założeń teoretycznych i obowiązujących norm w zakresie działania baterii, w praktyce wygląda to zupełnie inaczej 🙂 W instrukcji lotów samolotem jest napisane aby nie używać telefonów podczas lotu, a tak naprawdę ludzie używają i nic się nie dzieje.
Instrukcja dot. baterii jest nie zmieniana od lat, a baterie się już od od tamtego czasu zmieniły.
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Dzięki!
0 Like
Kyosan
Apprentice
Opcje

A ja mam inne pytanie. Czy można ładować samo etui bez słuchawek w nim? W instrukcji nie znalazłem informacji na ten temat i opisy w instrukcji mówią że należy umieścić elementy douszne w etui i podłączyć do ładowarki. 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kyosan Ja tak czasami ładuję swoje słuchawki Galaxy Buds+ i nic się z nimi nie stało,  więc wyglądano na to, że można.