Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Buds 2 dla osób z problemem ze słuchem

(Temat utworzony: 21-03-2024 05:12 PM)
381 Wyświetlenia
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Hej,
mam takie pytanie: wyczytałem, że Buds2 mają aktywną redukcję szumów, ANC itd. Czy słuchawki te będą odpowiednim wyborem dla osób z problemem ze słuchem? Dodam, że osoba której te słuchawki chcę sprezentować posiada Samsunga S8 (dość wiekowy model) i niektóre funkcje nie będą pewnie działać, jakie to funkcję?

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na opakowaniu znajduje się informacja, że słuchawki Galaxy Buds2 są kompatybilne z urządzeniami posiadającymi przynajmniej 1,5 GB RAM i Android 7 lub wyższy. Na tym modelu powinno wszystko działać.

Jeśli chodzi o redukcję szumów i jakość dźwięku, zdecydowanie polecam Galaxy Buds2 Pro

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Prawdę powiedziawszy to osoba, która będzie ich używała musiałaby je potestować, bo ciężko jednoznacznie odpowiedzieć czy będą odpowiednie. Jakie to są problemy? Niedosłuch? Te słuchawki na ANC przy włączonej opcji "dźwięk otoczenia" wzmacniają trochę to co ma dobiegać do uszu. Jednak jeśli będzie zbyt hałaśliwie to zaczną przygłuszać - zapewne żeby chronić słuch użytkownika. Po przestawieniu na Usuwanie Dźwięków Otoczenia dość dobrze izolują jednak nie odcinają całkowicie użytkownika od dźwięków wokół, co dla mnie jest dużym plusem.
Rozwijając odpowiedź przedmówcy, Buds 2 będą pięknie grać na tym telefonie, aczkolwiek nie będzie chyba dźwięku 24-bit, bo w tym przypadku bodajże wymagany jest Android 11 (a właściwie odpowiadająca mu nakładka One UI).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na opakowaniu znajduje się informacja, że słuchawki Galaxy Buds2 są kompatybilne z urządzeniami posiadającymi przynajmniej 1,5 GB RAM i Android 7 lub wyższy. Na tym modelu powinno wszystko działać.

Jeśli chodzi o redukcję szumów i jakość dźwięku, zdecydowanie polecam Galaxy Buds2 Pro
Rozwiązanie
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Prawdę powiedziawszy to osoba, która będzie ich używała musiałaby je potestować, bo ciężko jednoznacznie odpowiedzieć czy będą odpowiednie. Jakie to są problemy? Niedosłuch? Te słuchawki na ANC przy włączonej opcji "dźwięk otoczenia" wzmacniają trochę to co ma dobiegać do uszu. Jednak jeśli będzie zbyt hałaśliwie to zaczną przygłuszać - zapewne żeby chronić słuch użytkownika. Po przestawieniu na Usuwanie Dźwięków Otoczenia dość dobrze izolują jednak nie odcinają całkowicie użytkownika od dźwięków wokół, co dla mnie jest dużym plusem.
Rozwijając odpowiedź przedmówcy, Buds 2 będą pięknie grać na tym telefonie, aczkolwiek nie będzie chyba dźwięku 24-bit, bo w tym przypadku bodajże wymagany jest Android 11 (a właściwie odpowiadająca mu nakładka One UI).
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Dziękuję 😃
0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Dzięki 😃
0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Jeszcze jedno pytanie - czy telefon musi zawsze być połączony, czy mogą działać niezależnie?
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Słuchawki muszą być połączone z telefonem, Galaxy Watch lub innym urządzeniem żeby działały
relativ
Helping Hand
Opcje

Jeżeli jest problem ze słuchem to najważniejsze jest pytanie jak bardzo jest on poważny. Zgrubnie można to określić na podstawie audiogramu a dokładniej po wykonaniu kilku dalszych badań (audiogram można zrobić samemu, bezpłatnie, natychmiastowo online - wystarczy do określenia czy prezentowanie jakichkolwiek słuchawek ma w ogóle sens). Następnym pytaniem jest do czego mają być używane te słuchawki ? Po twoim pytaniu 'Jeszcze jedno pytanie - czy telefon musi zawsze być połączony, czy mogą działać niezależnie?' obawiam się, że liczysz na to, że nie tylko do odtwarzania audio z telefonu. Jeżeli są problemy ze słuchem to warto też wziąć pod uwagę czy ktoś używa aparatów słuchowych (nie będzie chciał używać normalnych słuchawek), czy jest seniorem (ma swoje niewzruszone przyzwyczajenia i gusta w sprawie 'dźwięków'). Co do S8 to miałem taki przypadek i ten telefon obsłuży wszystkie funkcje Buds2. Radził sobie nawet ze słuchawkami kilkunastokrotnie droższymi i z o wiele większą ilością funkcji. Przy lekkim, obustronnym, mniej więcej równomiernym częstotliwościowo niedosłuchu Buds 2 powinny wystarczyć... o ile ktoś nie ma problemu z monomerem.

0 Like