Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds 2 - ANC nie działa

(Temat utworzony: 29-10-2021 11:10 PM)
2718 Wyświetlenia
kosk
Apprentice
Opcje
Tak, jak w tytule, wyciszanie otoczenia praktycznie w ogóle nie działa. Nie słychać żadnej roznicy przy włączonej i wyłączonej funkcji.  Testowane w domu - szum wody z kranu, mikrofalówki, rozmów, szuranie butów itp. A szkoda, bo miało być fajnie, a jest do bani.
0 Like
Klaud1a
First Poster
Opcje
Nie dostałam jeszcze, a oni nawet nic nie piszą w mailu.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kkkamil Zrób test czy prawidłowo siedzą w uchu - być może nawet zmień gumki. Jeżeli źle je usadowisz w kanale to nie będą tłumiły hałasów.

0 Like
kkkamil
Apprentice
Opcje
robiłem. trochę się tym pobawiłem wieczorem.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@kkkamil, próbowałeś może słuchawki zresetować poprzez aplikację Galaxy Wearable? Rozumiem, że nie odczułeś żadnej różnicy po zmianie gumek na inny rozmiar?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kkkamil
Apprentice
Opcje
resetowałem i nic nie dało. a gumki tylko na mniejsze próbowałem. spróbuję jeszcze na większe
0 Like
Adriosung231994
Apprentice
Opcje

Jestem szczęśliwym posiadaczem Samsunga Tab S9 11 cali 5G oraz Samsunga S24U (oba kupione na samsung.com). W dniu premiery Samsung S24U miał pewne problemy z wyblakłymi ekranami, a zdjęcia wychodziły blado. Co do Samsunga S23U, to po aktualizacjach software’u znacznie się poprawił, chociaż w mojej opinii, przy hybrydowych zoomach 30x i 100x, model S23U spisywał się lepiej. Jestem również bardzo wdzięczny Samsungowi za zmianę zasad dotyczących przyznawania słuchawek w gratisie do modelu S24U. Początkowo tylko pierwsze 10 000 osób miało otrzymać Samsung Galaxy Buds 2, a ostatecznie reszta klientów otrzymała ##Samsung Galaxy Buds FE. Początkowo byłem sceptyczny co do sprzętu z dopiskiem FE, ale otrzymane gratis słuchawki Samsung Galaxy Buds FE, które są dokanałowe, dały mi okazję do przetestowania ich. Niestety, stwierdziłem, że nie działają w nich funkcje aktywnego wyciszania, które testowałem w różnych warunkach – podczas rozmów, w cichej pracy odkurzacza i w trybie suszarki, którą postawiłem po drugiej stronie pokoju. Dlatego 22 marca 2024 zgłosiłem ten problem do serwisu CSS i po około tygodniu otrzymałem je z powrotem z informacją „brak uwag” i wymienionymi słuchawkami. Niestety, po powrocie ANC nadal nie działało, mimo że jest to funkcja wymieniona w specyfikacji. Gdyby nie była wymieniona, prawdopodobnie bym tych słuchawek nie reklamował, ponieważ dźwięk bardzo mi odpowiada i są wygodne. Dodam, że przed wysłaniem ich do serwisu kontaktowałem się na live chat z konsultantem, opisując mu problem i wykonałem zalecone aktualizacje oprogramowania Samsung Wearable oraz oprogramowania do słuchawek Galaxy Buds FE. Niestety, problemu to nie wyeliminowało. 4 kwietnia 2024 złożyłem nowe zgłoszenie i dzisiaj, 18 kwietnia 2024, otrzymałem je z powrotem z dopiskiem, że sprzęt jest sprawny i bez wad. Dla pewności jeszcze raz przetestowałem 3 tryby: ANC, wyłączone i tryb otoczenia, i przy ANC nadal nie ma różnicy. Dodam, że mam bardzo wyczulony i dobry słuch, co potwierdziły badania laryngologiczne i audiologiczne, więc to nie jest tak, że nie słyszę różnicy, ponieważ jej po prostu nie ma. Oczywiście, nie mam pretensji do serwisu, bo za pierwszym razem informowano mnie, że słuchawki zostały wymienione. Teraz nasuwa się pytanie, czy problem dotyczy większej partii Samsung Galaxy Buds FE, czy może w tym modelu aktywne wyciszenie po prostu nie istnieje, co pozwala uznać ten sprzęt za sprawny bez tej funkcji. Dziękuję Państwu za wysokiej jakości produkty, jak Samsung Galaxy Tab S9, Samsung S24U, Samsung S8, który mimo że po 3 latach ekran zaczął wypalać na różowo z lekko widoczną klawiaturą, nadal działa bez zarzutu. Mimo że cenię Państwa produkty, moje zaufanie do jakości niektórych z nich zostało nieco zachwiane, co pozostawia pewien niesmak. Proszę o wskazanie miejsca, gdzie mógłbym osobiście skontaktować się z Samsungiem. Czy kontakt mailowy lub poprzez wiadomości będzie odpowiedni

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Zacznę może od tego, że gratuluję cierpliwości i podjętych działań.

Dwa razy do serwisu, nawet wymienione były. Masz pewność, że to nie problem słuchu, bo badania, byłeś na czacie z konsultantem i polecił aktualizację słuchawek, więc wszystko dosłownie zostało wykonane.

Mógłbym polecić reset, ale czy to pomoże? No raczej nie, jeżeli ten problem się powtarza w kolejnej partii słuchawek, a aktualizacje i resety już były.

Moim zdaniem w takiej sytuacji, to może (nie musi) oznaczać, że jakaś partia słuchawek została uszkodzona.

Jeżeli chodzi o wyczulony słuch, to może tutaj jest jakiś problem? Lekarzem ani specjalistą nie jestem, ale jeśli słuch jest bardzo wyczulony, to być może jest na tyle wrażliwy, że lekkie ANC nie jest wstanie nic zdziałać, bo uszy i tak odbierają czysty dźwięk 🤔.

No, ale to też taka naginana teoria, choć być może prawdziwa. Tak jak powiedziałem, specjalista nie jestem.

No i kontakt z Samsungiem. Rozumiem, że nie chodzi o dział pomocy, bo tutaj już się kontaktowałeś, więc może warto podbić do @OleksiiA 🤔.
Adriosung231994
Apprentice
Opcje

Dziekuje za poświęcony czas. Reset był robiony nie raz. Oczywiście mogę go wykonać ponownie. Zastanawiam się, czy zatem pechowo większa ilość słuchawek modelu ma niesprawne ANC. A co do wyczulonego słuchu to słysze różnice w odsluchu otoczenia nawet jak włoże wyłączone słuchawki, albo jak zakładam czasem zatyczki do spania. Osobiście wątpie, że to powód dlaczego nie słysze wytłumienia ANC. Tak w takiej sytuacji nie wiem już się z kim kontaktować. Skoro serwis odesłał mi je i napisał ze są sprawne. Cenię produkty samsunga za jakość i chciałbym się cieszyć nimi w pełni, bo dźwięk przestrzenny z budsów bardzo mi się podoba. Dzisiaj wyszedłem na ruchliwą ulicę i stojąc na chodniku zmieniałem tryby i tak samo slyszałem jadące samochody przy muzyce zarówno na trybie ANC, jak i wyłączonym.

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Tryb ANC w budsach wymaga bardzo dobrego dopasowania słuchawki do ucha, jakiekolwiek nieszczelnosci między kanałem słuchowym a gumką słuchawki praktycznie całkowicie anulują działanie ANC.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Adriosung231994, kolega @Mighn zasugerował bardzo dobrą rzecz, warto sprawdzić dopasowanie słuchawek. Można spróbować różnych gumek. Z doświadczenia na forum wiem, że zdarzają się osoby, którym nie pasują żadne gumki z zestawu, dlatego dokupywali jakieś inne albo nawet jeszcze bardziej zaawansowane rozwiązanie, czyli tzw. pianki. I to rozwiązywało ich problemy z dopasowaniem.

Powiedz jeszcze, czy podczas przełączania trybów słyszysz dźwięk/sygnał zmiany? Można spróbować sparować słuchawki z jakimś innym smartfonem i zobaczyć, jak będą działać wtedy.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.