Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy przejściówka USB C-Mini Jack będzie działać z Galaxy A71?

(Temat utworzony: 09-03-2021 06:40 PM)
458 Wyświetlenia
pietrucha3
Student
Opcje

Witam

Rozważam kupno tej przejściówki USB C do Mini Jacka: https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/type-c-to-35mm-headphone-jack-adapter-ee-uc10juwegww/. Tak, wiem, że Samsung Galaxy A71 ma już wbudowanego mini jacka, ale do tegoż adaptera zachęca mnie wbudowany DAC. I czytałam tam na powyżej wpisanym linku o kompatybilnych urządzeniach dla przejściówki, i nie chcę, że się wyrażę, "kupić kota w worku" i nie chcę, żeby okazało się, że mój telefon nie widzi tego adaptera a pieniądze w niego włożone okazały się zmarnowane. Dlatego też zwracam się z prośbą o poradę w tej sprawie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie 😀

0 Like
7 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pietrucha3, Zajrzyj do poniższej wiadomości

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-note10/pytanie-do-samsunga-i-opinia-u%C5%BCytkownik...

Przejściówka będzie działać, ale może okazać się, że dźwięk będzie cichszy niż w przypadku podłączenia słuchawek bezpośrednio do gniazda jack. Najlepiej będzie zaczekać na opinię kogoś z tym samym modelem telefonu lub samemu wypróbować działanie adaptera przed zakupem.

Nefti
First Poster
Opcje
Skoro jest wyjście jack wbudowane, moim zdaniem nie ma sensu zabawa z przejściówkami.
Polecam wgranie dobrego odtwarzacza z możliwością konfiguracji wyjścia i wybrać odpowiednią cześtotliwość dla wyjścia słuchawkowego :winking-face:
Oczywiście można kupić przelotkę, tylko po co :smiling-face:

Screenshot_20210309-194801_Poweramp_4443.jpg

0 Like
Adibubu
First Poster
Opcje
Witam,samsung a54,kupilem uzywany model.Podlaczylem sluchawki poprzez adapter usb c a jack 3.5 z baseusa i po kilku minutach slychac znieksztalcony dzwiek,jakby kilka czestotliwosci sie nakladalo.Trwa to okolo 20/30 sekund i mija.Po kilku minutach jest to samo.Podlaczylem sluchawki od mi 11 lite to wogole ich nie wykrywa.Zamowilem oryginalne sluchawki samsunga od akg i jest to samo.Podlaczam sluchawki bezprzewodowe od sony i dziala bez problemy.Ktos coa mial podobny problem?Dodam ze telefon przyjechal czysty sformatowany.Jakies uszkodzenie portu usb?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Problem leży po stronie adaptera baseusa.
Adibubu
First Poster
Opcje
To czemu na oryginalnych od samsunga z fabrycznym usb c to samo?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Adibubu Powiedziałbym raczej, że problem ze sterownikami. Nie masz przypadkiem możliwości sprawdzenia z innym adapterem? Sterownik USB możesz zresetować w ten sposób:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > USBsettings > Pamięć/Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane.

0 Like
Adibubu
First Poster
Opcje
Fabrycznego adaptera od xiaomi wogole nie wkrywa
Edit: zresetowalem sterownik,20 minut sluchania i na razie bez problemu.
0 Like