Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds3 Pro problem z ładowaniem słuchawek w etui po intensywnym treningu

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
41 Wyświetlenia
scribo
First Poster
Opcje

Czy tylko ja mam problem z ładowaniem słuchawek w etui po intensywnym treningu? 

Problem jest następujący 
Po intensywnym treningu zazwyczaj jestem mokry. Wyciągam sluchawki z uszu, przecieram je i wsadzam do etui i zaczyna sie mój problem. W etui świeci pulsacyjna czerwona kropka. Na telefonie wyskakuje mi komunikat, ze sluchawki lub styk jest wilgotny. Czytając na necie spróbowałem sposobu, ze po treningu wybieram sluchawki, nie wsadzam je od razu do etui lecz po około 10 minutach. No niestety problem jest taki sam. Jest to uciążliwe i irytujące. Wyciągam je z etui i znow przecieram i wsadzam i tak chyba z 20 razy, aż zaskoczyły. To tylko pot a nie wsadzanie ich po prysznicu. Czy ktoś ma podobny problem i jest w stanie mi coś doradzić? Czujnik jest bardzo wrażliwy 
0 Like
scribo
First Poster
Opcje
I skoro je wycieram suchą szmatką to powinno mieć taki sam efekt.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Normę IP55 mają słuchawki, ale nie ich styki. To one odpowiadają za ten stan, jak i te które są w etui. Sól je niszczy co może doprowadzić do ich rdzewienia. Proszę pamiętać że tam przepływa prąd. Samo przetarcie suchą szmatką nic nie da.
scribo
First Poster
Opcje
Co do używania środków czyszczących. Wyraźnie wskazane, aby tego nie stosować. Na oficjalnej stronie są podstawowe środki do czyszczenie słuchawek czyli szmatka i tyle. Wiec nadal bede sie upierać, ze Samsung coś zawalił w tej sprawie1747987602836.jpg1747987602852.jpg
0 Like
scribo
First Poster
Opcje
Przed użyciem należy ją dokładnie wysuszyć. Do czyszczenia słuchawek Galaxy Buds nie należy używać mydła, środków czyszczących, materiałów ściernych, innych chemikaliów ani sprężonego powietrza, a także nie należy czyścić ich za pomocą fal ultradźwiękowych lub zewnętrznych źródeł ciepła.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
AirPods to słuchawki Apple nie Samsunga. Jak Pan dalej tak uważa, to ciężko będzie to Panu przetłumaczyć. Proszę pamiętać tylko o jednym że słona woda tak jak pot nie tylko niszczy styki, ale i uszczelki.
scribo
First Poster
Opcje
Wyżej dałem informacje ze strony samsunga czyli Przed użyciem należy ją dokładnie wysuszyć. Do czyszczenia słuchawek Galaxy Buds nie należy używać mydła, środków czyszczących, materiałów ściernych, innych chemikaliów ani sprężonego powietrza, a także nie należy czyścić ich za pomocą fal ultradźwiękowych lub zewnętrznych źródeł ciepła.
0 Like
scribo
First Poster
Opcje
Czyli według tego stwierdzenia kupić sluchawki i ich nie uzywac bo sie zepsują. A sluchawki firmy x działają i podobnie są robione jak sluchawki firmy y
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja Panu mówię by czyścić izopropanolem tak jak stosują to wszystkie serwisy normalne, czy też autoryzowane. A suszyć to proszę mi wierzyć można tylko włosy a nie tego typu urzadzenia. Nie używa się w żadnym wypadku żadnych suszarek, czy grzejników. Przemywa się izopropanolem odkłada na miękka szmatke i czeka aż wyparuje izopropanol.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To że producent daje jakoś ochronę przed zachlapaniem, to nie na słoną wodę. Dla przykładu Panu pokaże co zrobiła klientowi kiedyś słona woda plus ładowanie. Był to telefon Sony. Klient uparcie twierdził ze można z nim pływać. I tak się to skończyło.1747988676311.jpg
scribo
First Poster
Opcje
Ok ja to wszystko rozumiem. Ale nie jest dla mnie logiczne ze buds2pro wystarczyło wytrzeć a 3 (nowsze, lepsze) są tak wrażliwe. Samsung nie wspomina NIGDZIE ze trzeba uzywac środków chemicznych do ich wysuszenia tylko NALEZY użyć ścierkę i przetrzeć.
0 Like