Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds PRO - rozmowy działają, multimedia nie działają.

(Temat utworzony: 04-04-2023 10:21 PM)
1010 Wyświetlenia
Kornikus
Student
Opcje
Witam. Dzisiaj pojawił się taki problem, że nie słychać odtwarzanego dźwięku multimediów w sluchawkach. Słuchawki wydają dźwięk przy parowanie i można prowadzić rozmowy telefoniczne. Ale spotify YouTube- cisza. Robię głośniej to widać że pasek podglasnia słuchawki.
Reset słuchawek z poziomu aplikacji nie działa. Na drugim telefonie gdzie nigdy nie były podłączone, jest dokładnie to samo. Brak aktualizacji oprogramowania. Pomocy proszę.
0 Like
3 Odpowiedzi
Juleczqa
Navigator
Opcje
Upewnij się, że słuchawki są sparowane z urządzeniem, z którego odtwarzane są multimedia. Sprawdź, czy słuchawki są wybrane jako urządzenie audio w ustawieniach Bluetooth na tym urządzeniu.

Sprawdź, czy głośność na słuchawkach jest ustawiona na odpowiedni poziom i czy nie jest wyciszona. Możesz również spróbować zmienić tryb dźwięku w aplikacji Galaxy Wearable na tryb Dynamic lub Clear.

Spróbuj wyłączyć i ponownie włączyć słuchawki oraz urządzenie, z którego odtwarzane są multimedia. Możesz również spróbować wyłączyć Bluetooth na urządzeniu i ponownie go włączyć.

Jeśli powyższe kroki nie pomogły, spróbuj zresetować ustawienia sieci Bluetooth w urządzeniu, z którego odtwarzane są multimedia. Możesz to zrobić w ustawieniach urządzenia w sekcji Bluetooth.
0 Like
Kornikus
Student
Opcje
Dziękuję za wskazówki ale nic nie pomaga. Słuchawki są połączone z moim S20 do połączeń i multimediow. Załączam screen. Polaczenia działają prawidłowo mogę rozmawiać przez słuchawki. Nie działają tylko multimedia. Widać że spotify odtwarza na screenie tez widać głośność.
Zresetowałem ustawienia bluetooth ponownie sparowałem. Nic nie pomaga.
Wykonałem też reset słuchawek w aplikacji Wear.

Dodam że dokładnie to samo dzieje się z innym telefonem. Czyli raczej to nie kwesti ustawień w telefonie tylko coś z samymi słuchawkami. Da się jakoś soft przeinstalować? Czy raczej serwis?Screenshot_20230405_181924_Settings.jpgScreenshot_20230405_182021_Spotify.jpgScreenshot_20230405_182208_Galaxy Buds Pro Manager.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kornikus Jeżeli problem jest na dwóch telefonach, to brzmi to jak problem ze słuchawkami, a nie z telefonami. Myślę, że tutaj zostaje już tylko serwis, szczególnie, że resetowałeś sprzęt. Lokalizację serwisów sprawdzisz tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/