Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ładowarka indukcyjna do s20+

(Temat utworzony: 02-04-2020 10:43 AM)
12100 Wyświetlenia
Viki
Helping Hand
Opcje

jaka ładowarkę możecie polecić do samsunga galaxy s20+? Nie znam się na parametrach i nie wiem która wybrać żeby dobrze ładowała i nie grzała zbytnio telefonu.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Viki, tak, ładowarka będzie w porządku. Kilka przydatnych informacji odnośnie ładowania indukcyjnego znajdziesz w tym wątku.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

35 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Viki, zerknij na stronę Samsunga, gdzie są wymienione kompatybilne ładowarki. Jeżeli zależy Ci na szybszym ładowaniu to nie bierz pod uwagę ładowarki o mocy ładowania 10W.

Viki
Helping Hand
Opcje

@mirudo24 Screenshot_20200402-182130_Chrome.jpg

Taka będzie ok?

A czy to prawda ze ładowanie bezprzewodowe negatywnie wpływa na żywotność baterii?

Bardzo się grzeje sie telefon przy takim ładowaniu?

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Viki, tak, ładowarka będzie w porządku. Kilka przydatnych informacji odnośnie ładowania indukcyjnego znajdziesz w tym wątku.

Viki
Helping Hand
Opcje

@mirudo24 Bardzo dziękuję :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Viki, nie ma sprawy. Miłego dnia!

Viki
Helping Hand
Opcje

@mirudo24 Powiedz mi jeszcze proszę czy telefon bardzo się grzeje podczas korzystania z ładowarki indukcyjnej? Szczerze mówiąc nie zależy mi na tym żeby telefon ładował się błyskawicznie tylko na tym żeby jak najmniej obciążać baterie. Obecne telefoy trzeba często ładować, więc wiadomo że portu usb dość szybko się zużyje a chciałabym tego uniknąć. Wiec się zastanawiam czy lepiej ładować indukcyjnie czy postawić na kabel magnetyczny. Nigdy nie korzystałam z ładowarki indukcyjnej więc nie wiem jak wplywa to na telefon

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Viki, wydzielanie się ciepła w trakcie ładowania indukcyjnego to normalne zjawisko. W trakcie takiego ładowania telefon może mieć wyższą temperaturą niż podczas ładowania ładowarką przewodową. Należy pamiętać, że ładowarki bezprzewodowe posiadają odpowiednie certyfikaty więc są bezpieczne dla telefonu. Warto jednak wybierać oryginalne akcesoria firmy Samsung. Odnośnik do pozostałych informacji odnośnie ładowania indukcyjnego podałem już wcześniej. Dodam, że mi zależy na jak najszybszym naładowaniu telefonu dlatego korzystam z ładowarki przewodowej o mocy 45W w telefonie Note10+. Więcej informacji o tej ładowarce możesz przeczytać w tym wątku.

Kamil19101986
Navigator
Opcje
Witam. Zastanawiam się nad kupnem ładowarki indukcyjnej do mojego s23 ultra. Pytanie czy będzie ona ładowała tel przez oryginalne etui Samsung? Czy nie będzie.zbyt mocno nagrzewać telefonu? 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamil19101986  Witam

A przez jakie etui będzie ładowane. Ogólnie przez większość etui powinna ładować ładowarka indukcyjna. Ja u siebie czasami ładuje z założonym etui.