Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

gear s3 i iphone 5S problem z rozmową przez zegarek

(Temat utworzony: 24-08-2018 09:30 AM)
555 Wyświetlenia
Turek
First Poster
Opcje

Witam.

Posyiadam Gear 3S Frontier oraz iphone 5s.

Mam problem z możliwościa rozmowy przez zegarek.

Telefon jako źródło dzwięku pokazyhe Gear 3S, na zegarku wyświetla się informacja o połączeniu, kręcąc pierścieniem ustawiam głośność na 6.

Niestety ani ja nie słyszę rozmówcy, ani rozmówca nie słyszy mnie.

Ktoś miał taki problem i może go rozwiązał?? 

0 Like
7 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Turek

Nie mam niestety możliwości sprawdzenia obserwowanych przez Ciebie utrudnień na telefonie iPhone.

Mogę Ci zasugerować sprawdzenie zegarka z innym telefonem w celu weryfikacji, po której stronie leży problem.

0 Like
Turek
First Poster
Opcje

Witam.

Zrobiłem test z Huawei p8 lite.

Tam wszystko działa, mogę rozmawiać przez zegarek.

Z iPhone, dlaj lipa.

Numer wybiorę połączę się z poziomu zegarka, ale rozmowa nie jest możliwa....

Może jakieś dodatkowe oprogramowanie potrzebne??

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To raczej kwestia niepełnej kompatybilności urządzeń. Nie sądzę aby apple udostępniło taką apkę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Turek
First Poster
Opcje

Niby tak, aple to aple, samsung to samsung, ale tu widzę kwestia przypadku, kolega ma iPhobe 5s i S3 działa jako zestaw głośnomówiący.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To sprawdż czy oba urządzenia posiadają ostatnie aktualizacje, rozłącz je "zapomnij" a następnie sparuj ponownie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Turek
First Poster
Opcje

Aktualizacje najnowsze, parowanie kilkukrotne, brak rezultatów.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie mam iPhone, ale skoro masz możliwość sprawdzenia u kolegi, to sprawdź czy macie identyczne ustawienia w telefonie.
Jak napisałeś, w połączeniu z innym telefonem wszystko działa, czyli problem po stronie zegarka mamy wyeliminowany.

0 Like