24-01-2017 08:26 AM
hej, od pewnego czasu mam ogromny problem z baterią w moim S7, mianowicie - bardzo szybko się wyczerpuje...nie ukrywam, że korzystam z telefonu dość intensywnie, transmisja danych po sieci/wifi zawsze jest włączone, ale szybkość spadających procentów jest zatrważająca...uprzedzę pierwsze rozwiązanie - przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych czy możliwe, że przykładowo urządzenie przeszło już tyle cykli ładowania, że żywotność sie ograniczyła? można to sprawdzić bezpłatnie w serwisie ew. wymienić na gwarancji baterię??? 😕
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
16-02-2017 09:43 AM
26-01-2017 09:02 AM
wąpie, zwykle takie bateria mają wystarczającą ilość cylki ładowania na około 2 lata, może coś z baterią jest nie tak. Sprawdź o ile dłuzej działa telefon jak wyłączysz wszystkie nie potrzebne akcje.
26-01-2017 11:19 AM
mojej S5 chyba ten cykle już minely bo bateria spada szybciej niz kiedys Robert Mateja z progu, orientujecie sie ile jest gwarancji na baterie?? bo ogolnie telefon jeszcze sie lapie
16-02-2017 09:31 AM
@TenTypMichal wydaje mi sie ze jest rok gwarancji na baterie, ale reki sobie uciac nie dam
16-02-2017 09:43 AM
04-11-2017 02:33 PM
Mam to samo po roku w S7Edge. Lipa straszna. Telefon zdjęty z ładowarki i po godzinie ma 75%. oczywiście średni poziom oszczędzania baterii. Jestem rozczarowany, planowałem zakup S8Plus, ale jak flagowiec po roku pracy zaczyna stroić takie fochy, to raczej moje zachwyty nad Samsungiem się skończyły.
06-11-2017 05:15 PM
Cześć Luksky1410
Jęsli znajdziesz chwilę na testy, spróbuj włączyć telefon w trybie bezpiecznym (kiedy przy włączaniu telefonu pojawi się logo Samsung, przytrzymaj przycisk VOL-). Sprawdisz w ten sposób czy nadmiernego zużycia baterii nie powoduje zewnętrzna aplikacja.
Upewnij się również, że korzystasz z najnowszej wersji oprogramowania.
Nawiązując do Twoich obaw związanych z zzakupem Galaxy S8 Plus, mogę Cię zapewnić że zarządzanie poborem energii jest zooptymalizowane. Przewagę w tym względzie dają również nowe procesory wykonane w 10nm procesie technologocznym, co przekłada się na mniejsze zapotrzebowanie na energie.