Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zegarek grzeje sie Smartwatch Galaxy

(Temat utworzony: 05-01-2020 02:38 AM)
12195 Wyświetlenia
Olchoska
Student
Opcje

Miał ktoś podobny problem? Da sie to rozwiązać samemu?

Czujnik od zegarka grzeje sie niesamowicie, wręcz parzy. Chwile później zegarek sam informuje że musi ostygnac20200105_081459.jpg

20200105_081451.jpg

43 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Olchoska, Czy problem występuje cały czas, czy tylko podczas pomiaru pulsu ?

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Olchoska na chwilę obecną proponuję wykonać factory reset zegarka bez przywracania kopii. Problem może być spowodowany zewnętrzną aplikacją lub uszkodzeniem samego urządzenia.

Jeżeli po resecie i na czystej wersji sytemu problem się nie pojawi, będzie to oznaczać, że powoduje go jedna z doinstalowanych aplikacji.

Jeżeli problem wystąpi na czystym systemie zegarka, to oznacza, że o pomoc należy zwrócić się do serwisu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Olchoska
Student
Opcje

Zegarek grzeje sie bez pomiaru pulsu, ogólnie bez niczego;/

Przywrpcilam stan fabryczny, nie używałam zegarka przez 2 dni. Dzisiaj po załadowaniu i włączeniu wyłączył się po 2min (I to tylko podczas konfiguracji z telefonem;/ bez rzeczywistego używania)

Chyba nie pozostaje nic innego jak oddać do serwisu;/

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Olchoska prze takim zachowaniu, nie ma co zwlekać z serwisem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
lonia62
Journeyman
Opcje

Nie wgrywałam żadnych nowych aplikacji, a zegarek nagrzewa się. Mam starszą wersję, gdzienigdy nic takiego nie przytrafiło się. Córka ma 2 i jej również nagrzewa się. Chyba coś nie poszło samsungiem przy tej nowej wersji. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@lonia62 a możesz napisać na coś więcej? Jakie dokładnie modele zegarów posiadacie? Od kiedy występuje problem z nagrzewaniem się? Jakie wersje oprogramowania znajdują się obecnie na urządzeniach?

0 Like
lonia62
Journeyman
Opcje

Posiadam smartwatcha SM -R8 10N watch 42 mm, kupiony w 2018 r. I ten nigdy mnie nie zawiódł. W kwietniu zakupiłam nowego smartwatcha active 2 44 mm z kartą esim. Najpierw pojedyncze przegrzanie chyba ze dwa razy, a ostatnio przez jeden dzień za każdym razem, gdy odłączał się od telefonu alarm na zegarku i ograniczony dostęp, korzystanie z esim niemożliwe. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lonia62  Przywrócenie ustawień fabrycznych,  jeżeli nie pomoże to serwis.

lonia62
Journeyman
Opcje
Już zrobiłam reset. Teraz muszę sprawdzić jak będzie się sprawował.
0 Like