Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdublowane smsy w zegarkach

(Temat utworzony: 02-08-2024 02:22 AM)
329 Wyświetlenia
Arturio40
Navigator
Opcje

Cześć. Miałem to w Watch 4 i mam to teraz w Ultra. Gdy zegarek jest połaczony z telefonem i dostaje smsy to oczywiście dostaje powiadomienie. natomiast gdy telefon i zegarek się odłączą od siebie to na zegarku przychodzą mi wszystkie powiadomienia smsowe które były od ostatniego rozłączenia. W zegarku mam też podwójne smsy.

0 Like
7 Odpowiedzi
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Masz skonfigurowanego esima ? Jeśli tak i mas ZTE same numery na zegarku I telefonie to mam podobnie i to chyba normalne. Po rozłączeniu się urządzeń zegarek odpala lte (pewnie masz ustawione automatyczne dane komórkowe) I wtedy przychodzą Ci smsy które ludzie wysyłali. A co do zublowanych wiadomości to spróbuj wejść w apke wiadomosci na zegarku I u góry powinien być wybór skrzynki odbiorczej telefon/zegarek
0 Like
Arturio40
Navigator
Opcje

Mam S23+. Może to normalne ale wkurzające. Telefon zostaje w domu. Ja idę np do paczkomatu i nagle ogrom powiadomień

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nic z tym nie zrobisz. To nie jest wina zegarka ani telefonu tylko faktu działania sieci komórkowych. Zegarek sporadycznie loguje się do sieci i z automatu odbiera "wiszace" smsy.
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Normalna sprawa przy esim które aktywuje się po rozłączeniu z telefonem przez BT
0 Like
N___
Apprentice
Opcje
Też tak mam i myślałem, że może akurat coś z tym można zrobić, ale widzę, że niestety nie.
0 Like
MaCzO
Pioneer
Opcje

Problemem jest to że sieć komórkowa widzi esim / sim telefonu zalogowaną cały czas i kiedy bt zostanie zerwane pomiędzy telefonem a zegarkiem to zegarek loguje do sieci komórkowej esim i sieć komórkowa widzi wtedy dwie karty. Brakuje systemu w sieci komórkowej która by odchaczała przeczytane czy tam odebrane wiadomości. Wiadomości na serwerze sieci komórkowej są przechowywane do 24h. Więc jeśli dostaniesz wiadomości na telefon to gdy odczekasz 24h to po rozłączeniu telefonu z zegarkiem nie dostaniesz wtedy drugiego sms na zegarek. 

0 Like
Lemanman
First Poster
Opcje
No nie wiem czy jest to normalne. U mnie też to się dzieje od dzisiaj dubluje jednego smsa co 30 min z tas sama informacja. Mam wciąż ten sam tel jak zegarek już od 2 lat nigdy tego nie robił.
0 Like