Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakończene wsparcia dla zegarków z systemem Tizen

(Temat utworzony: 05-06-2024 09:36 AM)
505 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W Galaxy Store pojawił się komunikat odnośnie zakończenie wsparcia dla zegarków opartych na systemie Tizen OS.

Treść komunikatu:

Zgodnie z wewnętrzną polityką operacyjną Galaxy Store, chcielibyśmy poinformować, że zakończymy udostępnianie treści związanych z systemem Tizen na zegarkach.
Chcielibyśmy serdecznie podziękować wszystkim, którzy korzystają z treści związanych z systemem Tizen na zegarkach za pośrednictwem Galaxy Store.
Zakończenie udostępniania treści związanych z systemem Tizen na zegarkach będzie przebiegać zgodnie z procedurami ogłoszonymi poniżej, a od 30 września 2025 r. nie będzie już można pobierać treści związanych z systemem Tizen na zegarkach.

Harmonogram zakończenia udostępniania treści związanych z systemem Tizen na zegarkach:

- 30 września 2024 r.: Galaxy Store przestanie sprzedawać płatne treści związane z systemem Tizen na zegarkach

- 31 maja 2025 r.: Galaxy Store uniemożliwi pobieranie bezpłatnych treści związanych z systemem Tizen na zegarkach. Usługi związane z zegarkami zostaną wstrzymane wszędzie z wyjątkiem „Menu” > „Moje aplikacje” w Galaxy Store.

- 30 września 2025 r.: Pobieranie za pośrednictwem istniejących zakupionych elementów w „Menu” > „Moje aplikacje” w Galaxy Store zostanie zatrzymane. Zakończenie usługi Tizen.

Często zadawane pytania (FAQ)

Pytanie 1 Których zegarków z systemem Tizen to dotyczy?
Odp: Poniżej znajduje się lista zegarków korzystających z systemu Tizen OS.
Active1, Active2, Gear, Watch1, Watch3
Wszystkie zegarki Galaxy wydane przed Watch4 (sierpień 2021 r.) korzystają z systemu Tizen OS.
Nie dotyczy to zegarków wydanych od tego czasu, w tym Watch4, ponieważ nie korzystają one z systemu Tizen OS.

Pytanie 2 Jak długo mogę korzystać z już zakupionych lub zainstalowanych aplikacji związanych z systemem Tizen?
Odp: Pobrane aplikacje będą nadal dostępne, chyba że zostaną usunięte z zegarka.
Ponadto, nawet jeśli już zostały usunięte, możesz je ponownie pobrać, wybierając kolejno karty Menu > Moje aplikacje > Zegarek w Galaxy Store do września 2025 roku.

Pytanie 3 Dlaczego usługa Tizen zostanie zakończona?
Odp: Od modelu Galaxy Watch3 wydanego w 2020 roku nasze zegarki nie korzystają już z systemu Tizen OS. W związku z tym usługa Tizen będzie dostępna tylko do września 2025 r. zgodnie z wewnętrzną polityką operacyjną usługi Galaxy Store.

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących tej zmiany prosimy o kontakt pod adresem (https://www.samsung.com/sec/support) lub wybierając kolejno Galaxy Store > Menu > Ustawienia > Kontakt.

Źródło: Ogłoszenie w Galaxy Store
Źródło 2: https://developer.samsung.com/galaxy-watch-tizen/notice.html

Screenshot_20240605_092938_Galaxy Store.jpg

0 Odpowiedzi