Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wyłączanie budzika w telefonie i w galaxy watch

(Temat utworzony: 12-03-2020 09:19 AM)
3935 Wyświetlenia
Bekerem
Explorer
Opcje

Dzień dobry,

Chciałbym zapytać Was o kwestie wyłączenie budzika w telefonie (samsung galaxy s9) oraz w galaxy watchu. Kiedy budzik dzwoni to z poziomu zegarka jestem w stanie wylaczyc go i w zegarku i w telefonie. Niestety nie działa to w drugą strone. Wyłączenie budzika w telefonie nie skutkuje wyłączeniem go w zegarku. Czy jest to normalne funkcjonowanie tej aplikacji? Jeżeli nie to jak sprawić aby wyłączenie budzika w telefonie również wyciszało go w zegarku.

Dziękuje z góry za pomoc,

Pozdrawiam

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem, Nie wiem jak jest na S9, ale na Note 10 odwócenie telefonu ekranem do dołu nie powoduje aktywacji drzemki, a jedynie wycisza dźwięk alarmu i niestety nie jest, to zsynchronizowane z zegarkiem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem, Wyłączenie budzika z poziomu telefonu powinno również skutkować jego wyłączeniem w zegarku. Czy masz zainstalowane najnowsze oprogramowanie w zegarku oraz aplikację Galaxy Wearable ?

Bekerem
Explorer
Opcje

Tak. Wszystko zaktualizowane. Być może powinienem przywrócić ustawienia fabryczne w obu urządzeniach? I tak po aktualizacji androida do 10tki. Telefon straszni mi się zacina i miąłem chęć już to zrobić

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem, Dobrze jest wykonać taki zabieg po dużej aktualizacji. Pamiętaj tylko żeby nie przywracać kopii zapasowej.

[Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition

Gruntowny reset zegarka i Galaxy Wearable - instrukcja

Bekerem
Explorer
Opcje

Niestety ale po resecie telefonu i zegarka problem nie ustał.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Przepraszam, że się wtrącam, ale od kilku już aktualizacji wstecz, alarmy z zegarka nie są synchronizowane z telefonem. :winking-face:

Jeżeli ustawimy alarm w telefonie, to owszem, możemy go wyłączyć z poziomu zegarka. Działa to na zasadzie zwykłego powiadomienia. 

Jeżeli natomiast ustawimy sobie alarm z poziomu zegarka, to ta informacja nie jest już wysyłana do telefonu. A co zatem idzie, możemy go wyłączyć tylko z poziomu zegarka.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Bekerem
Explorer
Opcje

nowe informacje. Wyłączenie bedzika które opisywane jest w problemie występuje tylko w przypadku ustawienia drzemki poprzez obrócenie telefonu ekranem w dół. W przypadku normalnego włączenia drzemki albo wyłączenie budzika problem nie występuje. Czyli sytuacja wyglada następująco: ustawiam budzik na telefonie, dzwoni rano i wtedy kiedy włączam drzemke poprzez obrót telefonu (najczęściej tak robie więc nie wiedziałem nawet, że problem ten nie występuje w przypadku normalnego wyłączenia budzika) a zegarek nadal dzwoni więc tak czy siak musze wstać do zegarka, który leży na ładowarce.

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem, Nie wiem jak jest na S9, ale na Note 10 odwócenie telefonu ekranem do dołu nie powoduje aktywacji drzemki, a jedynie wycisza dźwięk alarmu i niestety nie jest, to zsynchronizowane z zegarkiem.

Bekerem
Explorer
Opcje

Ale ze mnie gamoń :face-with-tears-of-joy: faktycznie tak jest, drzemka dzialała bo włączałem ją na zegarku.

Przy okazji zapytam o inny temat, może ktoś kojarzy problem. Nie mam możliwości wyciszenia dźwięków powiadomienia messengera. Dokładnie to działa tak, że po wyciszeniu w ustawieniach po jakimś czasie ustawienie te same się zmieniają i dźwięk wraca. Zależy mi na wyciszeniu powiadomień oraz pozostawieniu wibracji

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Bekerem przy okazji podpowiem. Masz pytanie dotyczące innej kwestii niż ta, którą szczegółowo określiłeś w temacie wątku, zadaj ją we właściwym temacie. Jeżeli takowego nie ma, załóż nowy.

W przyszłości, będzie łatwiej nowym użytkownikom wyszukać takie wiadomości na forum.

Dzięki takim zachowaniom będziesz pewien, że stosujesz się do regulaminu i zasad forum, a twoje posty nie zostaną usunięte.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like