Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłącza się funkcja połączeń dla urządzeń bluetooth przy 2 urządzeniach

(Temat utworzony: 01-06-2022 07:34 AM)
1176 Wyświetlenia
Tadada
First Poster
Opcje
Mam taki problem. W samochodzie zestaw głośnomówiący i oprócz tego korzystam z zegarka samsung watch 4. Gdy telefon połączy się z zestawem bluetooth to później samsung watch 4 ma wyłączone połączenia bluetooth. Muszę otworzyć ustawienia >bluetooth i włączyć możliwość wykonywania połączeń przez zegarek. Dzieje się tak notorycznie. Próbowałem rozwiązać problem przez automatyzacje ale nie można wskazać aby po rozłączeniu bluetooth w samochodzie została wykonana akcja włączenia połączeń dla zegarka. Jak to usprawnić?
Telefon to samsung s21+ a zegarek watch 4 44mm Lte (nie korzystam z karty e-sim) 
0 Like
3 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tadada  Witam

Niestety nie. Zegarek jest ukierunkowany jeśli chodzi o działaniem stricte z samym telefonem. Gdy dochodzi do tego jeszcze inne urządzenia typu zestaw głośnomówiący , nie będzie tak sprawnie się łączyć, póki co pozostaje jedynie ręczne przełączanie.

0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
Ciekawe, moja żona ma smartwatch xiaomi i w samochodzie działają... oba czyli może odebrać z kierownicy, ale ma też powiadomienie w opasce. Nic nie musi przełączyć, a telefon ma A41.
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

U mnie też S21U łączy się automatycznie przez BT z systemem audio samochodu ale nie powoduje to rozłączenia tel z zegarkiem (watch 4). Mogę rozmawiać przez system samochodowy, tel, zegarek. Połączenie kilku innych urządzeń BT przez które można prowadzić rozmowy (laptop, słuchawki, głośniki) również nie powoduje rozłączenia zegarka. Czasami jest tak, że kilka z nich jest połączonych jednocześnie z tel i to też nie rozłącza zegarka. Próbowałeś podłączyć do tel jakieś inne urządzenia BT (np słuchawki) i czy one też rozłączają zegarek ? Masz aktywne jakieś urządzenia w powiązanych urządzeniach w ustawieniach BT na zegarku ?. Może to nie system głośnomówiący jest winowajcą.

0 Like