Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 16-09-2021 05:01 PM)
108897 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
Kamil19101986
Navigator
Opcje

Witam mam problem z dodaniem karty w google pay na Samsung Galaxy watch ultra...otóż w telefonie mam tą kartę widoczna a jak zainstalowałem ten portfel na zegarku nie ma tam żadnych moich kart jest tylko opcja dodaj kartę i klikam i muszę wpisać ręcznie... Ale dla czego skoro na telefonie mam kartę a na zegarku jej nie ma? W Googlach piszą że powinny być automatycznie dodane do zegarka a tu nic😅😓 na zegarku mam dodane konto Samsung i google... W czym tkwi problem?

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Karty na zegarku trzeba dodać na nowo, klikasz w aplikacji Portfel na zegarku dodaj kartę i powinna uruchomić się aplikacja na telefonie gdzie dodajesz kartę która chcesz. Musi tak być ponieważ zegarek to inne urządzenie i działa płatność niezależnie od telefonu.

Mam Watch7 bez LTE, telefon nie miałem przy sobie a zegarkiem płacę.
Kamil19101986
Navigator
Opcje
Ok dziś powalczę z tym to zobaczę co da się zrobić... A czy karty debetowe też można dodać do zegarka czy tylko kredytowki?
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Można ale musi być obsługiwana przed Google, jak działa na tel to i na zegarku powinna
Kamil19101986
Navigator
Opcje
Dzięki za pomoc dziś podziałam z tym jak coś już z tym zrobię dam znać
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Kart na zegarku się dodadzą automatycznie jeśli dodasz je na telefonie, kiedy już masz zegarek sparowany z telefonem. Jeśli miałeś wcześniej kartę na telefonie zanim kupiłeś zegarek musisz ją dodać ręcznie.
0 Like
Kamil19101986
Navigator
Opcje
Nie stety nie mogę dodać mojej karty debetowej do mojego zegarka ale na telefonie poprzez aplikację banku mogę zrobić to bez problemu... Nie wiem co jest grane...😓
0 Like
Kamil19101986
Navigator
Opcje
U mnie nie pomogło przywrócenie zegarka domustawien fabrycznych czyli reset nie mam pojęcia co jest grane nie mogę dodać. Karty debetowej do zegarka występuje błąd a w telefonie jest ona dodana bez problemu przez aplikację banku3
0 Like
Kamil19101986
Navigator
Opcje
Witam czy region wybrany na zegarku ma znaczenie podczas dodawania kart do portwela google otóż gdy zegarek mam kupiony w pl podczas uruchamiania zegarka i konfiguracji wybrałem język PL i region PL na codzien mieszkam w Holandii i posiadam tylko Karte NL. Czy jest to możliwe że zegarek nie chce mi dodać karty bo mam inny region ustawiony i chcę dodać kartę z innego regionu niż ten który mam ustawionyw zegarku? Walczę już od 3 dni o dodanie karty do zegarka i za nic nie idzie 
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kamil19101986 Dodajesz do apki Portfel Google, prawda? A czy kartę udaje Ci się dodać do tej aplikacji na telefonie? Region karty nie powinien mieć wpływu na możliwość jej dodania do portfela - tylko jej typ. Jeżeli masz przykładowo kartę debetową, to takiej karty nie da się dodać.

0 Like