Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 16-09-2021 05:01 PM)
109413 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Skyler7799, Nie da się płacić zegarkiem bez otwartej aplikacji Portfel Google. Terminal wykryje przyłożenie, ale transakcja nie przejdzie. Opcja Płacenie za pomocą otwartej aplikacji nie ma zastosowania w przypadku zegarków.

Skyler7799
Helping Hand
Opcje
Czyli najlepiej jest sobie przypisać otwieranie portfela Google do jakiegoś gestu i tak żyć. Jeszcze dzwoniłem na infolinię i oni skierowali pytanie do inżynierów i przekażę co mi powiedzieli
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Skyler7799, W zasadzie to od początku tak to działa. Najlepiej według mnie jest skonfigurować sobie zegarek tak, aby Portfel otwierał się po dwukrotnym naciśnięciu górnego przycisku.

Skyler7799
Helping Hand
Opcje
Okej, miałem już kontakt zwrotny i zdalną sesję. Powiedzieli mi, że opcja płacenie otwartą aplikacją powinna być odhaczona na zegarku co w moim przypadku była ale i również ta opcja powinna być odhaczona na telefonie a w moim przypadku była zaznaczona i to powodowało kolizję. Aplikacja nie musi nawet być w tle otwarta więc teraz lecę do sklepu przetestować czy pomogło 😅

AKTUALIZACJA: Niestety nie przeszło ale co ciekawe jak mam otwartą aplikację i kliknę i przejdę na tarcze a portfel będzie w tle to transakcja przejdzie a po przejściu transakcji aplikacja się zamyka sama
0 Like
740367
Student
Opcje
Witam
Mam problem z dodaniem drugiej karty płatniczej do smartwatcha. Jeden nr tel na obu urządzeniach. Tel z flip 3, zegarek samsung galaxy watch 5 pro. Mam 2 karty w portfelu w telefonie natomiast zegar widzi tylko jedną. O co komon ? Z góry dzięki za info
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@740367, Spróbuj dodać kartę z poziomu zegarka

Screenshot_20240721_093252_walletnfcrel.png

740367
Student
Opcje
Próbowałem to robić.
Udało mi się rozwiązać problem. Była chyba nim "wisząca" nieaktywna karta na ko koncie GP
Karol24
Journeyman
Opcje
Witajcie,
w Portfelu Google na telefonie mam dodaną poprzez aplikację mojego banku kartę płatniczą i użytkuję ją odkąd pojawiła się taka możliwość.
Chcę teraz aktywować płatności na Watch7.
Po wejściu w Portfel na zegarku wybieram "+" i zegarek przekierowuje mnie na telefon, gdzie jestem proszony o wprowadzenie danych karty płatniczej. 

Dlaczego? Kartę mam już przecież dodaną.
Robię coś źle, czy tak to właśnie wygląda?

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Tak wygląda dodanie karty do zegarka, to jest oddzielny portfel i może być używany bez telefonu, dlatego potrzebne jest dodanie na nowo karty, tak samo jakbyś zmienił telefon i musiał dodać karty na nowo.
Karol24
Journeyman
Opcje
Dzięki za odpowiedź 🤠
0 Like