Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 16-09-2021 05:01 PM)
108081 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
finisher
Pioneer
Opcje
Tak
0 Like
Largo86
Navigator
Opcje
PIN wola po zalozeniu zegarka tylko raz. Ale faktycznie jak ktos ma dosc intensywny tatuaz to czujnik wariuje i wola co chwile o pin.
0 Like
Marfo
Apprentice
Opcje

Cześć, niedawno musiałem się przesiąść na inny telefon (Samsung A22 5G), co wiązało się z resetowaniem zegarka. Obecnie mam problem z dodaniem jakiejkolwiek karty do Portfela Google, bo dostaję za każdym razem komunikat, aby sprawdzić poprawność danych karty, co jest bzdurą bo dokładnie na takie same dane w telefonie karta dodaje się bez problemu, a następnie wyświetla się komunikat z czerwonym wykrzyknikiem, że tego telefonu nie można skonfigurować do płatności zbliżeniowych. Resetowałem ponownie zegarek, usunąłem Portfel Google z telefonu, odpiąłem i podpiąłem karty na nowo w telefonie, jednak nadal nic nie pomaga i nie mogę dodać kart ponownie do zegarka. Dodam, że wcześniej bez problemu płatności działały i nie wiem z czego obecnie ten problem wynika.

0 Like
Adikkiel
Voyager
Opcje
Włącz i wyłącz zegarek, Włącz NFC, i zobacz w aplikacji banku czy możesz usunąć karty z Google Pay z zegarka.
0 Like
Marfo
Apprentice
Opcje

Zegarek włączałem i wyłączałem kilka razy nie pomogło, zrobiłem kolejny reset bez przywracania backupu też nie pomogło.

Włączyłem NFC - nadal to samo.

W aplikacji banku mogę usunąć kartę z GP ale tylko na telefonie (nigdy nie widziałem możliwości usuwania na zegarku). Usunąłem i dodałem ponownie na telefonie, na zegarku nadal ten sam komunikat. Po drugie to problem występuje z każdą kartą niezależnie od banku.

0 Like
Adikkiel
Voyager
Opcje
Dobra, zaktualizuj zegararek, upewnij się ze przy konfiguracji zegarek ma włączone wi-fi i jest połączony z internetem .

Możliwe że musisz ustawić blokadę ekranu na zegarku zanim zaczniesz dodawać kartę.
0 Like
Marfo
Apprentice
Opcje

Zegarek aktualny, połączyłem przez WiFi, blokadę i tak trzeba ustawić bo inaczej się nie wejdzie do aplikacji.  Niestety nadal nic nie pomaga.

0 Like
Adikkiel
Voyager
Opcje
Nie dobrze... Jak rozumiem, dodajesz kartę która jest już w portfelu tak?

Możesz się ubiegać o zwrot zegarka albo wymianę?
0 Like
Adikkiel
Voyager
Opcje
Przeczytałem że pomogą następujące kroki:
- Odinstaluj GWallet
- Wyłącz i włącz
- Zainstaluj GWallet
- Wyłącz i włącz
- upewnij się że masz przy konfiguracji BL i Wi-Fi
0 Like
Marfo
Apprentice
Opcje
Tak, dodaję kartę która już jest w portfelu jak i próbowałem dodawać całkiem nową, w obu przypadkach taka sama sytuacja. Zegarek jest na gwarancji, kupiony w Play, myślę że mogę ubiegać się o wymianę, ale bardziej obawiam się że to coś z oprogramowaniem.
0 Like