Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 16-09-2021 05:01 PM)
108119 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Skoro próbowałeś robić reset bez przywracania z kopi i nie działa, to będziesz musiał pójść do Play i wymienić.
0 Like
Marfo
Apprentice
Opcje
Z tego co przeczytałem na Reddit to problem jest globalny, ticwatch jak i fossil też mają ten problem i dotyczy to kart MasterCard, to by się zgadzało bo wszystkie karty właśnie mam MC. W takim wypadku pozostaje czekać na rozwiązanie problemu przez Google.
0 Like
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Aj, mi wszystko działa bo mam Visa.
0 Like
sdsi
Pioneer
Opcje

Google rozwiązało mój problem z komunikatem. Ale:

NIE DA się dodawać nowych kart z zegarka Samsung Galaxy Watch4 w aplikacji Portfel. Po próbie połączenia z Bankiem (na telefonie - bo jak wiadomo dodawania kart na zegarku odbywa się na telefonie) pojawia się komunikat "Sprawdź poprawność danych karty". Zrobienie tej samej operacji (dodanie karty w celu płacenia nią telefonem) działa bez żadnych problemów.

Coś jest nie tak z Google Portfel na zegarku Samsung Galaxy Watch 4

Wcześniej miałem swoją kartę na zegarku - po zmianie telefonu i ponownej operacji dodania karty na tym samym zegarku nie da się...

Proszę o sugestie

0 Like
Marfo
Apprentice
Opcje
Potwierdzam, mam jedną kartę Visa i właśnie bez problemu się dodała. Także tu coś jest z kartami MasterCard i Google Wallet.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sdsi, w podlinkowanym przez Ciebie wątku, który został scalony z tym padło już "rozwiązanie". Globalny problem po stronie Google, trzeba czekać na aktualizację. Widzę, że w ostatnim czasie sporo usług Google się wykruszyło, pewnie testują/wprowadzają jakieś nowości i to się sypie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Witam po przywróceniu ustawień fabrycznych nie mam dostępnego w sklepie Play Portfel Google. Nie mogę robić płatności telefonem. Problem dotyczy watch 4, jakieś rady ?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Wyczyść pamięć aplikacji Sklep Google Play. Ustawienia --> Aplikacje--> Sklep Google Play --> Domyślna pamięć --> Wyczyść pamięć
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, Z poziomu telefonu nie masz możliwości instalacji aplikacji w wersji na zegarek ?

Screenshot_20220819-103934_Google Play Store.jpg

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Nie mam wogóle do zainstalowania mam karte master card.
Dodam jeszcze że dołączyłem do rodziny google właściciel rodziny jest turcji gdzie waluta to liry może stąd ten problem ?
Kraj polska wyświetla się w gp.
Kiedy dodawałem pierwszy raz kartę jeszcze nie byłem w rodzinie. SmartSelect_20220819-110937_Gallery_7118_1660900177.jpg
0 Like