Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 16-09-2021 05:01 PM)
108080 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
Wiola2603
First Poster
Opcje

Dziękuję za wskazówki i spróbuję w ten sposób. Od 2 dni walczę z płatnościami NFC, bo nie chcą działać, a na czacie wsparcia Samsunga zapewniają mnie, że nie trzeba mieć uruchomionej aplikacji GP i nie musi być zaznacozna opcja "Płacenie otwartą kartą". Może i nie musi, ale dlaczego nie działa? Wyskakuje błąd karty. A co ciekawe tą samą kartą płacę za pomocą telefonu (też Samsung) i jest wszystko bez zarzutu. Wypróbuję jeszcze podany tutaj sposób, bo jeśli to nie pomoże to...ja już nie wiem. Już myślałam, że to może wina banku, ale kontaktowałam się z nimi i raczej nie. Tym bardziej, że jak słusznie zauważyli, telefonem z podpiętą tą samą kartą płacić mogę. Chyba nie napisałam, że chodzi o zegarek Samsung Galaxy Watch 6

0 Like
MightyArti
Pathfinder
Opcje

Cześć,

MUSI być włączone NFC tak samo jak MUSI być włączona aplikacja Portfel Google, dodatkowo na ekranie zegarka MUSI być widoczna karta płatnicza i napis " zbliż do czytnika"

Dopiero wtedy płatność przechodzi...

P.S. Jeśli chodzi o wsparcie Samsunga to szkoda czasu - Oni tam nic nie wiedzą i klepią same bzdury.

Galaxy Watch 5 PRO

0 Like
Niebieski1920
First Poster
Opcje
Witam mam pytanie odnośnie NFC w watch6 classic
Mianowicie czy mogę mieć włączone cały czas NFC
Wyczytałem że dopiero po włączeniu portfela zapłacę zblizeniowo.
Chodzi mi o to żeby po każdym uruchomieniu portfela google nie trzeba było włączać NFC
0 Like
MightyArti
Pathfinder
Opcje

Hmmm... ja raczej byłbym z tym ostrożny... nie mam zaufania...

Mam natomiast inne pytanie...

Na telefonie można ustawić procedurę... włącz NFC po włączeniu PORTFEL GOOGLE - i to dziła, ale czy taką procedurę można też ustawić na zegarku? z tego co się doszukałem to chyba tylko tryby są dostępne i tylko one się synchronizują z zegarkiem...?!?

Macie jakiś pomysł? rozwiązanie?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@MightyArti Na ten moment procedury nie synchronizują się między telefonem a zegarkiem i raczej nie będą. Zegarkiem faktycznie można płacić tylko wtedy, kiedy ma się uruchomioną aplikację Portfel.

Mareko132
Journeyman
Opcje

Gdzie znajdę czat wsparcia Samsunga?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mareko132, na tej stronie znajdziesz wszystkie możliwe ścieżki kontaktu: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Robson1991
Pathfinder
Opcje
Witam czy aby płacić zbliżeniowo zegarkiem Galaxy Watch 6 Classic mogę tylko poprzez portfel google o podpinając pod tą apke kartę ? Drugie pytanie podczas tej płatności po 1 muszę nadać pin i za każdym razem wpisywać pin lub wzór aby odblokować Zegarek? Czy da radę płacić bez nadawania pini/wzoru w inny sposób? Zaznaczam też że żeby zapłacić to muszę wpisać pin lub wzór oraz włączyć aplikacje portfel google .
Nie da się obejść tego i po prostu zbliżać zegarek bez odblokowywania go wpisywania pinów wzorów o włączania samej apki ?
Pozdrawiam 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robson1991  Witam

Tak - w Polsce przez aplikację Portfel można płacić czyli Google Pay. Chyba, że bank ma jakąś własną aplikację. Nie da się płacić bez ustawienia pinu.

0 Like
Robson1991
Pathfinder
Opcje
Dziękuję za odpowiedź
0 Like