16-09-2021
05:01 PM
– ostatnio edytowany
05-08-2024
09:28 AM
przez
OleksiiA
Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda
Więc tak.
Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą
20-09-2023 07:20 AM — edytowano 20-09-2023 07:25 AM
Dziękuję za wskazówki i spróbuję w ten sposób. Od 2 dni walczę z płatnościami NFC, bo nie chcą działać, a na czacie wsparcia Samsunga zapewniają mnie, że nie trzeba mieć uruchomionej aplikacji GP i nie musi być zaznacozna opcja "Płacenie otwartą kartą". Może i nie musi, ale dlaczego nie działa? Wyskakuje błąd karty. A co ciekawe tą samą kartą płacę za pomocą telefonu (też Samsung) i jest wszystko bez zarzutu. Wypróbuję jeszcze podany tutaj sposób, bo jeśli to nie pomoże to...ja już nie wiem. Już myślałam, że to może wina banku, ale kontaktowałam się z nimi i raczej nie. Tym bardziej, że jak słusznie zauważyli, telefonem z podpiętą tą samą kartą płacić mogę. Chyba nie napisałam, że chodzi o zegarek Samsung Galaxy Watch 6
02-10-2023 01:13 PM
Cześć,
MUSI być włączone NFC tak samo jak MUSI być włączona aplikacja Portfel Google, dodatkowo na ekranie zegarka MUSI być widoczna karta płatnicza i napis " zbliż do czytnika"
Dopiero wtedy płatność przechodzi...
P.S. Jeśli chodzi o wsparcie Samsunga to szkoda czasu - Oni tam nic nie wiedzą i klepią same bzdury.
Galaxy Watch 5 PRO
04-10-2023 07:39 AM
04-10-2023 11:02 AM
Hmmm... ja raczej byłbym z tym ostrożny... nie mam zaufania...
Mam natomiast inne pytanie...
Na telefonie można ustawić procedurę... włącz NFC po włączeniu PORTFEL GOOGLE - i to dziła, ale czy taką procedurę można też ustawić na zegarku? z tego co się doszukałem to chyba tylko tryby są dostępne i tylko one się synchronizują z zegarkiem...?!?
Macie jakiś pomysł? rozwiązanie?
04-10-2023 12:32 PM
@MightyArti Na ten moment procedury nie synchronizują się między telefonem a zegarkiem i raczej nie będą. Zegarkiem faktycznie można płacić tylko wtedy, kiedy ma się uruchomioną aplikację Portfel.
11-10-2023 12:35 PM
Gdzie znajdę czat wsparcia Samsunga?
11-10-2023 12:41 PM
@Mareko132, na tej stronie znajdziesz wszystkie możliwe ścieżki kontaktu: https://www.samsung.com/pl/support/contact/
17-11-2023 04:57 PM
17-11-2023 06:34 PM
@Robson1991 Witam
Tak - w Polsce przez aplikację Portfel można płacić czyli Google Pay. Chyba, że bank ma jakąś własną aplikację. Nie da się płacić bez ustawienia pinu.
17-11-2023 06:56 PM