Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch Ultra problem z router wifi z telefonu

(Temat utworzony: 30-07-2024 07:00 PM)
433 Wyświetlenia
Puro83
Explorer
Opcje
Mam problem którego nie umiem rozwiązać. 

Zegarek watch ultra potrzebuje się połączyć z wifi żeby zrobić aktualizacje. Więc robię z s23ultra router. Zegarek się łączy, część aktualizacji się robi po "anulowaniu" ręcznym i ponownej próbie. 

Ale wisi mi powiadomienie w zegarku "konfiguracja wstrzymana, czekam na wifi" cały czas korzystam z routera z s23ultra, aktualnie nie mam innej opcji.

Ponowne laczenia z wifi, uruchamianie telefonu i zegarka tez nic nie dalo. Zmienia sie tylko czas tego powiadomienia w zegarku. Reset zegarka nie rozwiązał problemu. 

Domyślam się że zegarek widzi że te wifi ma za źródło dane z telefonu i że to jest problem.

Przejrzałem ustawienia routera w telefonie i ustawienia w sklepie play (bo z tamtad wychodzi ta konfiguracja) wszystko poustawiałem tak be swobodnie mogło korzystać z danych

Problem wciaz istnieje. Jakieś pomysły jak to ogarnąć?
0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Puro83  Dzień Dobry

A nie próbował Pan przeprowadzić aktualizacji poprzez aplikacje Galaxy Wearable?

Puro83
Explorer
Opcje
Probowalem. A tak to wygląda na zegarku

Aktualizacje aplikacji da się zrobić. I tych z google i tych samsungowych i systemowych.

Ciągle mi to wisi na zegarku, a po połączeniu z telefonem (router wifi) tylko odswierza Czas na powiadomieniu. Jak dziewczyna wroci z pracy to sprawdzę jeszcze z wifi z jej telefonu. 20240730_205302_1000044547_1722365585.jpg
0 Like
boa65
Explorer
Opcje
A może trzeba wtedy wyłączyć BT na zegarku
0 Like
Puro83
Explorer
Opcje
Znalazłem w necie że z galaxy watch 5 to działało. Ale tutaj nie działa.

Odinstalowałem aktualizacje google store w zegarku i narazie nie ma tego powiadomienia. Co będzie dalej dam znac
0 Like
Puro83
Explorer
Opcje
Problem się powtórzył.

Wcześniej zrobiłem reset na zegarku. Nie chcę przejść ta konfiguracja po połączeniu z router wifi samsung s23u.

Mam jechać do znajomych żeby sprawdzić czy zwykle domowe wifi rozwiąże problem? Nie powinno tak być że te nie do końca współpracuje z tym z telefonu.

Przejrzę jeszcze opcje programisty, może tam coś znajde
0 Like
Puro83
Explorer
Opcje
Wyczytałem na stronach google że taka aktualizacja zegarka możliwa jest tylko przez wifi gdy zegarek się w nocy laduje.

Toż to totalnie nie ma dla mnie sensu. Nie chcę na noc mieć w telefonie i zegarku włączonego bluetooth, lokalizacji, ostatnio nawet danych. Bo po co mi to jak śpię. Chcę sam wybierać moment w którym będę aktualizował wszystko przez wifi.

Po co ladowac zegarek i jednocześnie robić na nim aktualizację. Przecież to będzie tylko dodatkowo drenować i nagrzewac jadowana baterie w zegarku.

Totalnie bez sensu takie rozwiazanie
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Puro83 Ten komunikat jest często spowodowany błędem Usług Google. Otwórz na zegarku ustawienia -> Aplikacje -> Lista aplikacji -> Sklep Google Play i wyczyść dane, a następnie wymuś zatrzymanie. Aktualizacja powinna się wtedy zainstalować.

Puro83
Explorer
Opcje
Dzięki, jak się pojawi jeszcze raz to sprawdzę.
0 Like
Grynek
First Poster
Opcje
U mnie pomogło 👏👏
0 Like