Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Watch Active 2 dotyk świruje

(Temat utworzony: 01-02-2020 06:38 PM)
7953 Wyświetlenia
AdrianOss
Student
Opcje

Hej wszystkim,

mam Watch Active 2 prawie 2tygodnie, kożystam z niego jak z normalnego zegarka tzn bez basenu, czy kąpieli.

Dziś w trakcie sprawdzania godziny (ruchem nadgarstka), wyświetlacz włączył się normalnie po czym zaczął świrować tzn. najpierw SAM chciał zmieniać tarcze, później wchodził w powiadomienia, przeskakiwał po widżetach i wszystko bez mojego udziału- niczym opętany!! Miałem nawet problemy by go wyłączyć ponieważ nie reagował na mój dotyk. Spotkał się ktoś z czymś takim lub podobnym?

Uprzedzę pytanie- nigdzie nim nie uderzyłem nawet nie stuknałem gdyż obchodzę się z nim lepiej niż z jajkiem :winking-face:

To jak na gwarancję z nim czy są jakieś szamańskie sposoby by mu się poprawiło?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdrianOss, Pozostaje wykonać twardy reset zegarka. Jeśli problem z dotykiem dalej będzie występował, to konieczna będzie wizyta w serwisie.

Zegarek Gear S3 - jak wykonać Hard Reset.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdrianOss, Czy zegarak posiada nałożoną ochronę ekranu w postaci szkła lub folii ? Zajrzyj także do ustawień, czy nie masz aktywnej opcji "Czułość dotyku"

0 Like
AdrianOss
Student
Opcje

Nie mam dodatkowej ochrony w stylu szkła czy folii, a do tych ustawień jeszcze nie doszedłem, ponieważ odmawia posłuszeństwa i baaardzo cieżko coś na nim teraz zrobić, ale zauważyłem, że ruch nadgarstka też ma wpływ. Tzn gdy go wybudzę ów ruchem i ponownie odchylę zegarek od siebie to momentalnie próbuje sam zmienić tarczę, a kiedy nie rusam/ dotykam to "wygląda normalnie". Ruch na boki nic nie daje też sprawdziłem tylko ten jeden konkretny od siebie..

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdrianOss, Zwiększoną czułość dotyku można włączyć/wyłączyć także z poziomu aplikacji Galaxy Wearable w zakładce Zaawansowane. Wykonaj również soft reset zegarka poprzez kilkusekundowe przytrzymanie przycisku power do momentu, w którym się wyłączy.

0 Like
AdrianOss
Student
Opcje

Przez chwilę było normalnie co pozwoliło mi sprawdzić, że funkcja Czułość dotyku jest wyłączona po czym wyskoczyła Wskazówka by zainstalować aktualizację dot. wprowadzania pisma ręcznego (czy jakoś tak?), po kliknięciu aktualizuj zegarek przez chwilę nie odpowiada po czym wraca do powerwotnego stanu rzeczy czyli obłędu. Co więcej objawiła się dodatkowa funkcja czyli tyrbo wibracje co w rzeczywistości jest zawieszeniem w przeskoku między widżetami. Podczas próby aktualizacji zegarek jest podłączony do telefonu za pośrednictwem BT, a ten z koleji ma stały dostęp do internetu.

Próbuję soft reset

EDIT:

Wg telefonu mam aktualne oprogramowanie

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdrianOss, Pozostaje wykonać twardy reset zegarka. Jeśli problem z dotykiem dalej będzie występował, to konieczna będzie wizyta w serwisie.

Zegarek Gear S3 - jak wykonać Hard Reset.

camiu
Student
Opcje
Dobry wieczor.. szukałam na forum podobnych problemów ale nie znalazłam odpowiedzi 

Dziś dotyk zegarka zaczął wariować.. reset nic nie pomógł.. po kilku godzinach działa menu pokrętła ale nie ma mozliwosci uruchomienia menu po przeiagnieciu z góry do dołu (wywołanie opcji tryb snu, kino..latarka itd). Zegarek oczywiście po gwarancji 😞
0 Like
camiu
Student
Opcje
I zdarza się tak że coś się włączy mimo że nie dotykam zegarka 😞
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@camiu  dzień dobry 

Wygląda to na problem z dotykiem. Jeżeli ponowne uruchomienie i reset zegarka nie pomogło to pozostaje wizyta w serwisie. 

Gabarosik
Helping Hand
Opcje
Tak ale niestety nie ma gwarancji
0 Like