Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch activ 2 monitorowanie snu

(Temat utworzony: 14-04-2021 01:30 PM)
324 Wyświetlenia
Izka05
First Poster
Opcje

Cześć. Pare dni temu odebrałam zegarek po serwisie (została wymieniona płyta główna ponieważ nie mierzył kroków, pulsu i nie widział ruchu ręki) i mam zagwozdkę. Zegarek nie monitoruje mi snu. Dopiero jak połączę się z telefonem przez bluetooth to pobiera z niego dane. Czasem to nie wystarcza i muszę wejść w  aplikacje na telefonie Samsung health to dopiero potrafi pobrać dane na zegarek. Szczerze to nie przypominam sobie, żebym  wcześniej musiała się łączyć z telefonem, żeby zobaczyć jak spałam. Pamiętam, że budziłam się i po prostu naciskałam na zegareku w aplikacje sen i to wystarczało. Chyba, że się mylę i zegarek musi być połączony z telefonem? 

0 Like
8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izka05, Zegarek musi być połączony z telefonem. W przeciwnym przypadku dane o śnie nie zostaną wyświetlone na zegarku.

Inesittka
Voyager
Opcje
Witam,
czy ktoś podpowie jak włączyć czy jak ustawić tą czynność w zegarku?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Inesittka, Wystarczy spać z założonym zegarkiem, a zostanie on automatycznie zarejestrowany. Funkcja monitorowania snu jest stale włączone i nie ma możliwości jej wyłączenia. Rano będziesz mogła zobaczyć dane o śnie w aplikacji Samsung Health w zakładce Sen.

Inesittka
Voyager
Opcje
Serio :smiling-face: Dziękuję za odp. Dostałam dzisiaj zegarek i dopiero wszystko ustawiam i jeszcze nie wszystko ogarniam.
Inesittka
Voyager
Opcje
A mam jeszcze jedno pytanie jakbyś mógł pomóc... bo tak coś naustawiałam, że nie wybudza mi się zegarek po podniesieniu nadgarstka mimo że mam to zaznaczone. Jak przywrócić go do ustawień fabrycznych?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Inesittka, Jakiego modelu zegarka dotyczy Twoje zapytanie ? Sprawdź, czy ta funkcja jest na pewno włączona. W najnowszych zegarkach ścieżka jest następująca:

Ustawienia --> Wyświetlacz --> Wybudź uniesieniem nadgarstka
lub
Galaxy Wearable --> Wyświetlacz --> Wybudź uniesieniem nadgarstka

Inesittka
Voyager
Opcje
Mam watch 5. Mam to zaznaczone ale coś słabo reaguje. Zauważyłam też że coś zaczął się przycinać. Nie wiem czy może przez to, że pobrałam nowe tarcze na zegarek?
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Inesittka Sprawdź jeszcze dostępność aktualizacji z poziomu Galaxy Wearable. Każda kolejna aktualizacja ma na celu poprawę działania urządzenia