Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Watch 7 ładowanie zwrotne od s25

(Temat utworzony: 09-02-2025 05:59 PM)
639 Wyświetlenia
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Cześć, czy watch 7 całkowicie nie jest w stanie naładować się indukcyjnie od telefonów z ładowaniem zwrotnym np s25 czy jednak to działa, ale trzeba trafić odpowiednio z ułożeniem zegarka na telefonie? Szkoda, że to uniemożliwiono użytkownikom watcha 7, ale gdzieś na jakimś filmie na YT widziałem jak gość przykładał watcha 7 do telefonu i jak tak przesuwał po plecach telefonu to trafił na moment w którym watch 7 reagował. Chodzi mi bardziej o to czy AWARYJNIE nawet jakby to wymagało cierpliwości w ułożeniu zegarka to będąc zdala od ładowarki tej od watcha to podładuje go?
Dziękuję za odpowiedź. Pewnie mąż we wtorek sam to sprawdzę ale może już ktoś z doświadczenia może potwierdzić/wykluczyć taką możliwość. Trochę lipa nosić ze sobą ładowarkę od watcha 7. Gdyby jeszcze tęgie głowy skonstruowały ją tak, że kabel jest odłączany, to noszenie w kieszeni samej podkładki byłoby mniej denerwujące bo kabelek USB to zawsze gdzieś pożyczysz a na pewno znajdziesz np na stacjach paliw przy stolikach np na Orlenie. No wielką szkoda. Może są już jakieś adaptery nakładane na czujniki na zegarku a ułatwiające ładowanie indukcyjne na płaskiej powierzchni np plecach telefonu czy ładowarki indukcyjnej?

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć. Zegarków z serii Watch 7 nie naładujemy już na pleckach telefonu ze względu na zmienioną konstrukcje zegarka co większyło odległość między cewką w zegarku a telefonem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ważne jak byśmy się starali nie naładujemy już w taki sposób zegarków z serii Watch 7.

Rozwiązanie
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Nowa budowa czujnika w GW7 i Ultra wymagała zmiany kształtu tylnej szyby. Zmiana ta zwiększyła odległość między wewnętrzną cewką ładowania bezprzewodowego zegarka a ładowarką bezprzewodową, więc funkcja bezprzewodowego udostępniania energii nie jest już obsługiwana.
https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/all-about-the-wireless-charging-and-wireless-power...

16 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć. Zegarków z serii Watch 7 nie naładujemy już na pleckach telefonu ze względu na zmienioną konstrukcje zegarka co większyło odległość między cewką w zegarku a telefonem.
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
To wiem, pytam głównie czy całkowicie nie łapią i nie ma na to szans.
0 Like
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ważne jak byśmy się starali nie naładujemy już w taki sposób zegarków z serii Watch 7.
Rozwiązanie
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Nowa budowa czujnika w GW7 i Ultra wymagała zmiany kształtu tylnej szyby. Zmiana ta zwiększyła odległość między wewnętrzną cewką ładowania bezprzewodowego zegarka a ładowarką bezprzewodową, więc funkcja bezprzewodowego udostępniania energii nie jest już obsługiwana.
https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/all-about-the-wireless-charging-and-wireless-power...

Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Jak już pisałem, wiem to ale po prostu miałem pytanie w tej kwestii. Mimo wszystko thx za odpowiedź.
Marszal1983
Helping Hand
Opcje

Sprawdziłem z ciekawości ładowanie zwrotne z s25 do podładowania watcha 7 44 LTE i co? i oczywiście że zegarek bez większego problemu wykrywa prąd, sygnalizuje dźwiękiem rozpoczęcie ładowania, na zegarku pojawiają się procenty ładowania po czym po 1 sekundzie na zegarku wyświetla informacje, że to jest jest ładowarka odpowiednia do zegarka. Jaki z tego morał? Oszukują nas bo wychodzi na moje, że programowo uniemożliwiają nam ładowanie tak zegarków. Dodam, że s25 w etui więc dodatkowo miał trudniej na starcie żeby cewka przekazała prąd.

matsmplife
Apprentice
Opcje
Dzień dobry, czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem jak w tytule? Otrzymuje komunikat " Ta ładowarka nie jest zgodna z tym zegarkiem".... jezeli to prawda a nie jakiś błąd to słabo, naprawdę słabo bo mowa o najnowszym flagowcu oraz w sumie również nowym z zeszłego roku zegarku :/.
Z góry dzieki za wszelkie tipy!
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@matsmplife  Dzień Dobry

prosze się zapoznać z poniżej podlinkowanym tematem gdzie jest ta kwestia wyjaśniona:

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/watch-7-%C5%82adowanie-zwrotne-od-s25/m-p/11651836 

matsmplife
Apprentice
Opcje
Dzięki Przemek!
0 Like