Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 5 PRO - nie liczy wszystkich kroków

(Temat utworzony: 25-08-2024 01:56 PM)
360 Wyświetlenia
Watch5Pro1
First Poster
Opcje

Cześć,

Od jakiegoś czasu mam problem problem z naliczaniem kroków przez zegarek Watch 5 PRO LTE. Podczas spaceru gdzie automatycznie wykrywa chód, kroki naliczają się tylko w przypadku jak jest włączony ekran. Po zgaszeniu ekranu licznik stoi w miejscu. Podczas chodzenia z telefonem i sparowania go na koniec dnia różnica w krokach wynosi często ok. 4-5K. Dzisiaj włączając tryb "chodzenie" wyskoczył mi zapis jak na zdjęciu (niecałe 2K kroków przy 4 km, była włączona lokalizacja). Myślę, iż nie jest to powód założenia zegarka, ponieważ podczas biegania lub ćwiczeń na siłowni nie ma takiego przerywania. Czy spotkał się ktoś może z podobnym problemem i jak to naprawić?

Pozdrawiam
Screenshot_20240825_135057_Samsung Health.jpg

0 Like
7 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Watch5Pro1 Ustaw baterię na nieograniczoną na zegarku:

Ustawienia > Aplikacje > Samsung Health > Bateria > Nieograniczone.

0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Bo ten zegarek to liczy tylko porządne, solidne kroki z przytupem, a nie jakieś tam tiptopy!
0 Like
Watch5Pro1
First Poster
Opcje

@PatrykFna zegarku tam gdzie podałeś mam podgląd tylko do numeru wersji aplikacji, pamięć, dane oraz pamięć cache. Baterie na nieograniczoną mogę ustawić tylko w aplikacji na telefonie

0 Like
Watch5Pro1
First Poster
Opcje

@theguildsmannajgorzej, że właśnie tylko takie porządne z przytupem są robione, szybko chodzę 😀

0 Like
boa65
Explorer
Opcje
Tak spotkałem się z tym na Galaxy Watch Ultra.Nawet nie liczy kroków,kiedy idziesz i prowadzisz rower,bo ręce masz na kierownicy
0 Like
Watch5Pro1
First Poster
Opcje

Sprawdzałem właśnie z prowadzeniem wózka dziecięcego lub roweru, jest dokładnie jak opisujesz. Nie nalicza wtedy kroków przy takim ułożeniu rąk. Czy jest jakiś sposób na to może w ustawieniach? Włączenie lokalizacji nic nie pomaga.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Watch5Pro1 @boa65 To nie pomoże, ponieważ liczenie kroków opiera się na najróżniejszych wylizeniach z czujników położenia urządzenia. Kiedy prowadzicie wózek/rower to ręce macie sztywno i zniwelowane są normalne wstrząsy - stąd ostatecznie brak liczenia kroków.