Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4 - wyłączenie monitoringu snu

(Temat utworzony: 27-05-2022 03:10 PM)
3658 Wyświetlenia
TheEngineeer
First Poster
Opcje

Cześć!

Chciałbym zapytać czy jest opcja wyłączenia monitorowania snu w nocy, które wydaje się bardzo mocno obciążać baterię? Żonie schodzi około 30% baterii przez samą noc. W ustawieniach czy to zegarka czy na telefonie albo w Samsung Health nie znalazłem opcji całkowitego wyłączenia tej funkcji.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

TheEngineer
0 Like
27 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheEngineeer  Cześć 

A proszę sprawdzić czy funkcja wykrywania chrapania jest wyłączona. 

Niestety nie ma opcji wyłączenia tego pomiaru. Jedyna opcja to wyłączenie mierzenia saturacji i wykrywanie chrapania.

TheEngineeer
First Poster
Opcje

Cześć @PrzemekM ,

tak, wyłączone wykrywanie chrapania oraz poziom natlenienia. Wszystko co mogłem, powyłączałem, a nadal monitoruje sen, co zużywa mnóstwo energii.

TheEngineer
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheEngineeer  Ja również mam włączone i nie zauważyłem aby zegarek gdy oczywiście mam go w nocy na ręce zużywał sporo energii

TheEngineeer
First Poster
Opcje

@PrzemekM Uściślając, mówimy o wersji 40mm rose - żony. Skoro nie monitoring snu, to co może drenować baterię w nocy? Jest włączony tryb nocny, w telefonie zawsze na noc wyłączany jest internet...

Usługi SIM w zegarku również OFF, a mimo to schodzi minimum 25% baterii a czasem i 35%.

TheEngineer
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheEngineeer  co pokazują statystyki w aplikacji Galaxy Wearable?

0 Like
TheEngineeer
First Poster
Opcje

@PrzemekM W tą noc włączyła tryb oszczędzania energii na zegarku więc chyba nic nadzwyczajnego tu nie będzie. Poprawa jest, tylko chyba nie o to chodzi, że co noc włączać oszczędzanie energii...

283690598_1080321612905975_9103688549833022993_n.jpg

Dzisiaj nie będzie tego włączać i zobaczymy jutro co pokaże. Przed położeniem się spać naładuje zegarek do 100%.

TheEngineer
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheEngineeer  Dobrze, to czekamy na informacje.

Ja natomiast nawet jak mam zegarek na noc na ręce to przed wyjściem z domu i tak kładę go sobie na ładowarce ale nie ma jakiegoś dużego spadku energii.

0 Like
TheEngineeer
First Poster
Opcje

Cześć @PrzemekM ,

przed nocą zegarek był naładowany do 72%, po nocy było 47% baterii - zeszło 25%. Został włączony tylko tryb "czasu spoczynku" i nic więcej (bez oszczędzania energii). Poniżej screen ze statysyk.

asd.jpg

Czy to normalne, że przez noc zeszło tyle baterii? 

TheEngineer
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheEngineeer  ciężko powiedzieć, zobaczę jak jest u mnie, założę zegarek na noc.

0 Like