Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4 Classic - problem z GPS

(Temat utworzony: 26-12-2021 08:21 PM)
5517 Wyświetlenia
Luke Plonka
Apprentice
Opcje

Witam serdecznie Wszystkich

Chciałem zapytać Was o problem, który dzisiaj zauważyłem. Mianowicie chodzi o GPS przy danej aktywności.

Dzisiaj byłem w górach, gdzie podchodziłem na szczyt w rakietach śnieżnych a zjeżdżałem na snowboardzie. 

Ustawiłem sobie wcześniej w skrótach aktywności w zegarku te aktywności (w ogóle to mnie to mega ucieszyło ze te aktywności były na liście).

Odpaliłem GPS na zegarku, odpaliłem dana aktywność i ogień :smiling-face:

Co się okazało, zostały zapisane wszystkie dane aktywności tj. tętno, kalorie, czas. Ale śladu GPS, prędkości czy dystansu nie było.

Tutaj pytanie do Was, czy cos źle ustawiłem ? Czy po prostu dane aktywności nie maja zapisu GPS ?

86 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomek93  Super,  dziękujemy za informacje.  Pozdrawiam 

0 Like
dominik01
First Poster
Opcje

Dzień dobry, poruszam temat lokalizacji w zegarkach galaxy. Posiadam galaxy watch 4 i przestała mi działać lokalizacja w funkcji treningach. Jak uruchomię Google map to lokalizacja normalnie łapie. Ale już jak biegam lub jeżdżę na rowerze lokalizacja po uruchomieniu ćwiczenia miga na ekranie zegarku i nie rejestruje dystansu i lokalizacji. Robiłem już restart do ustawień fabrycznych i nic nie pomogło, problem jest cały czas ten sam. Ale już jak pobrałem inna aplikacje do rejestracji ćwiczeń to lokalizacja działa. Ale w samsungowych aplikacjach nie. Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dominik01  Dzień dobry 

A po resecie urządzenia była przywracana kopia zapasowa? 

dominik01
First Poster
Opcje
Nie, zrobiłem restart do ustawień fabrycznych. Ta opcja w ogóle nic nie pomogła. Ikonka lokalizacji podczas treningu bieg bądź jazda na rowerze tylko mryga na ekranie i nie rejestruje dystansu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dominik01  Sprawdź jeszcze dostępność aktualizacji na zegarku , ale może być jakaś wada więc skoro reset nie pomógł to może być potrzebna wizyta w serwisie.

dominik01
First Poster
Opcje
Dostępność lokalizacji wszystkich apek jest włączona. Byłem w sieci sklepów samsung. I opisałem problem serwisantowi, powiedział mi że to normalne w zegarkach marki samsung i nic z tym nie zrobię. Choć nie zgodzę się z tym bo przez pół roku wszystko chodziło dobrze. Tylko po którejś aktualizacji przestało to działać
0 Like
makus3
Apprentice
Opcje

3 osoby w mojej rodzinie mana galaxy watch 4 po kupnie przez 3-4 miesiace wlaczalismy trening jazdy na rowerze wszystko dzialalo liczylo km podawalo predkosc teraz wszystko stoji na zerach. Sciagnalem aplikacje google fit i tam wszystko liczy co moze byc nie tak ? Uszkodzily sie wszystkie zegarki czy wina aktualizacji ? 

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@makus3 Jeśli sytuacja dzieje sie po aktualizacji warto dla pewności wykonać kopię zapasową zegarka, a następnie dokonać resetu z poziomu Galaxy Waearable.

Tomek_Szajbe
First Poster
Opcje

Cześć mam pytanie czy Galaxy watch 4 classic zaktualizuje sam godzinę po GPS przy przekraczaniu stref czasowych bez podłączenia do smartfona?

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Tomek_Szajbe GPS w zegarku służy jedynie do lokalizacji. Aktualną godzinę pobiera zegarek bezpośrednio z telefonu z którym jest połączony.