26-12-2021 08:21 PM
Witam serdecznie Wszystkich
Chciałem zapytać Was o problem, który dzisiaj zauważyłem. Mianowicie chodzi o GPS przy danej aktywności.
Dzisiaj byłem w górach, gdzie podchodziłem na szczyt w rakietach śnieżnych a zjeżdżałem na snowboardzie.
Ustawiłem sobie wcześniej w skrótach aktywności w zegarku te aktywności (w ogóle to mnie to mega ucieszyło ze te aktywności były na liście).
Odpaliłem GPS na zegarku, odpaliłem dana aktywność i ogień
Co się okazało, zostały zapisane wszystkie dane aktywności tj. tętno, kalorie, czas. Ale śladu GPS, prędkości czy dystansu nie było.
Tutaj pytanie do Was, czy cos źle ustawiłem ? Czy po prostu dane aktywności nie maja zapisu GPS ?
06-04-2022 05:15 AM
@Tomek93 Super, dziękujemy za informacje. Pozdrawiam
25-08-2022 11:55 PM
Dzień dobry, poruszam temat lokalizacji w zegarkach galaxy. Posiadam galaxy watch 4 i przestała mi działać lokalizacja w funkcji treningach. Jak uruchomię Google map to lokalizacja normalnie łapie. Ale już jak biegam lub jeżdżę na rowerze lokalizacja po uruchomieniu ćwiczenia miga na ekranie zegarku i nie rejestruje dystansu i lokalizacji. Robiłem już restart do ustawień fabrycznych i nic nie pomogło, problem jest cały czas ten sam. Ale już jak pobrałem inna aplikacje do rejestracji ćwiczeń to lokalizacja działa. Ale w samsungowych aplikacjach nie. Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem
26-08-2022 06:21 AM
26-08-2022 09:21 AM
26-08-2022 09:42 AM
@dominik01 Sprawdź jeszcze dostępność aktualizacji na zegarku , ale może być jakaś wada więc skoro reset nie pomógł to może być potrzebna wizyta w serwisie.
26-08-2022 05:05 PM
07-09-2022 03:57 PM
3 osoby w mojej rodzinie mana galaxy watch 4 po kupnie przez 3-4 miesiace wlaczalismy trening jazdy na rowerze wszystko dzialalo liczylo km podawalo predkosc teraz wszystko stoji na zerach. Sciagnalem aplikacje google fit i tam wszystko liczy co moze byc nie tak ? Uszkodzily sie wszystkie zegarki czy wina aktualizacji ?
08-09-2022 04:05 PM
@makus3 Jeśli sytuacja dzieje sie po aktualizacji warto dla pewności wykonać kopię zapasową zegarka, a następnie dokonać resetu z poziomu Galaxy Waearable.
09-09-2022 11:52 AM
Cześć mam pytanie czy Galaxy watch 4 classic zaktualizuje sam godzinę po GPS przy przekraczaniu stref czasowych bez podłączenia do smartfona?
09-09-2022 02:51 PM
@Tomek_Szajbe GPS w zegarku służy jedynie do lokalizacji. Aktualną godzinę pobiera zegarek bezpośrednio z telefonu z którym jest połączony.