Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 3 i S21 Ultra 5G. - wiszący ekran Lokalizacja dostęp; tarcza zegarka "spr. telefon, aby dokończ. konfi

(Temat utworzony: 21-12-2021 07:31 PM)
277 Wyświetlenia
DamianF16
First Poster
Opcje

witam,

Używałem dotąd Galaxy S9+  z Watch 3 i wszystko było ok do dziś kiedy próbowałem połączyć Watch 3 z nowym nabytkiem S21 Ultra 5G. 

Włączyłem Galaxy Wearable (GW),  dalej było żądanie resetu na tarczy zegarka, tak zrobiłem (dziwne, że domyślnie w j. niemieckim). 

Galaxy Wearable staje obecnie na etapie "Kończenie wiązania" .. po czy na tarczy pojawia się "połączenie nie powiodło się. Spróbuj ponownie."

Próbuje już tak kilka razy i efektu brak. Na tarczy widneje ww napis po czym przechodzi do żółtego ekranu "zaczynamy", cała zabawa zaczyna się od początku --> kończenie wiązania i dalej j-w. Nie mogę nic zrobić bo na tarczy widnieje cały czas "połączenie nie powiodło się. Spróbuj ponownie."  W GW pojawia się plansza "Do zapoznania się" - zasady prywatności itp... ale wszystko jest opcjonalnie. Próbuje zaznaczyć zgody / bez zaznaczania i klika "kontynuuj" . Następny ekran to wymuszeie udostępnienia lokalizacji przez cały czas. Klikam "zezwól" i nast. ekran to "Galaxy Watch3 Plugin" i opcje "zawsze zezwalaj"; zezw. tylko podcz. używ. apl.; zawsze pytaj; nie zezwalaj.
Problem w tym, że na tym poziomie i ekranie nie ma już opcji - "dalej" / kontynuuj 😞 i cała zabawa zaczyna się od początku.

Próbowałem z wł/wył WiFi w tel. - cały czas ten sam efekt.

Wielka prośba o pomoc :smiling-face:

D

Screenshot_20211221-191016_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

Screenshot_20211221-191100_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

Screenshot_20211221-192656_Permission controller.jpg

Screenshot_20211221-192704_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

    

0 Like
10 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DamianF16 Odinstaluj aplikacji Galaxy Wearable oraz Plugin, następnie wykonaj reset zegarka według tego poradnika. Pobierz aplikację Galaxy Wearable i połącz ponownie zegarek z telefonem. 

Gruntowny reset zegarka i Galaxy Wearable - instrukcja
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/gruntowny-reset-zegarka-i-galaxy-wearable-instrukcja/m-p... 

DamianF16
First Poster
Opcje

dzięki za szybką odpowiedź, zrobiłem jak piszesz krok po kroku kilkukrotnie. Watch 3 resetuje się i prosi o język (mogę wybrać pl), a potem o region (tu o dziwo nie ma Polski - wybieram co najbliżej; Niemcy, Austria). 

Efekt całej operacji jest dokładnie taki jak pisałem wcześniej. t. wisi na planszy "kończenie wiązania", czekałem 5' - przechodzi do planszy "Do zapoznania się" - zasady prywatności itp... Zaznaczam tu wszysto, pojawia się popup "połącz Galaxy Watch3 Plugln z Galaxy Watch 3 - potwierdzam - klikam "kontynuuj --> dalej plansza Galaxy Watch3 Plugln z opcjami "zawsze zezwalaj itp... (plansza wstawiona wyżej post).  

Na tarczy nadal "spr. telefon, aby dokończyć konfig.".  - po chwili znowu akcja na tarczy "nie udało się połączyć" - na ekranie GW znowu "rozpocznij..."

Gdzie robię błąd? na czym polega problem?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Spróbuj ponownie połączyć, ale z S9+.
DamianF16
First Poster
Opcje

zrobiłem właśnie to samo S9+; efekt podobny

na GW - łączenie z zegarkiem -->  błąd połączenia z zegarkiem

na W3 --> "urządzenie galaxy s9+ próbuje połączyć się z z. Zresetować zegarek aby zezwolić na to poł.? " akceptuje --> przechodzi w stan "spr. poł. z aplik..." i tak w kółko...

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DamianF16 @Kacper2  Możliwe że jakaś usterka zegarka...🤔

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Moim zdanie wygląda na błąd po stronie zegarka. Udaj się z nim do serwisu.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
@PrzemekM Też tak mi się wydaje.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2

Również tak uważam skoro wielokrotne resetowanie zegarka nie pomaga.

DamianF16
First Poster
Opcje

dzięki ! udaje się do serwisu

0 Like