Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wadliwe odczyty EKG na Watch Active 2

(Temat utworzony: 22-02-2021 05:41 PM)
1828 Wyświetlenia
Krogoth2k
Pioneer
Opcje
Po najnowszej aktualizacji OS, pojawił się pomiar ciśnienia tętniczego oraz ekg. Niestety odczyt EKG wygląda jak jakiś szum lub jedno wielkie zakłócenie.

Patrząc po forach to co drugi GWA2 ma uszkodzony sensor EKG. Podobno dlatego, że za długo był nieużywany. 

Ktoś jeszcze ma podobny problem? 
27 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zauważyłem, że w modelu Galaxy Watch3 należy przytrzymać przycisk dosyć mocno uważając żeby go przypadkowo nie wcisnąć. Przy lekkim przyłożeniu palca wyniki również nie są satysfakcjonujące i często nie dochodzą do końca.

Isadorian
Voyager
Opcje
W moim GWA2 pomimo założonego Spigen Liquid Air, wynik wygląda na poprawny, przycisk dotykałem delikatnie.
ljadczak
Explorer
Opcje
u mnie też w active 2 wygląda na prawidłowy odczyt.
MaŁy_RaDeK
Navigator
Opcje

Zapewne mówisz o czymś takim jak na moich zdjęciach.

Cuda robiłem i pomiar wychodzi raz na 10 czy 20 razy i nawet wtedy nie jest idealny.

Robiłem zgodnie z instrukcją - na wilgotną rękę, smarowałem żelem do USG, palce w każdej możliwej kombinacji, delikatnie i z całej siły...

Czasami udaje się jak bardzo mocno naciskam na "guzik" i zegarek, ale to też nie jest regułą.

Zastanawiam się czy nie oddać zegarka do serwisu - dziś wyślę im zdjęcia i zobaczymy co powiedzą.

20210222_163029.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaŁy_RaDeK, na moim zegarku GW3 wykres wygląda bardzo podobnie w momencie kiedy lekko przyłożę palec. W momencie kiedy docisnę palec pomiar wygląda prawidłowo i prawie za każdym razem udaje się go ukończyć.

MaŁy_RaDeK
Navigator
Opcje

@mirudo24, jak już napisałem, co bym nie robił, jest lipa.

Z serwisu dostałem info, że mogę przekazać zegarek do "diagnozy", albo poczekać na aktualizację (która może coś poprawić).

Ponieważ do serwisu nie mam po drodze, to poczekam. Jak nic się nie zmieni, to oddam i niech myślą...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na moim Galaxy Watch 3 przy lekkim dotknięciu przycisku wykres również wygląda tak jak na powyższym zdjęciu. Po mocniejszym dociśnięciu przycisku wykres się wyrównuje, ale mimo to pomiar udaje się raz na kilka razy. Pamiętam, że przed oficjalną aktualizacją nie miałem z tym problemów. Potem przez dłuższy czas nie korzystałem z tej funkcjonalności, więc nie wykluczam, że czujnik mógł się w jakiś sposób uszkodzić lub mogło pogorszyć się jego działanie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co pamiętam to również wcześniej nie miałem problemów z działaniem czujnika. Dodam, że zegarka używam sporadycznie więc raczej wykluczam fizyczne uszkodzenie. Możliwe zatem, że kolejna aktualizacja poprawi działanie tego czujnika.

jur5
Explorer
Opcje

U mnie na GWA2 EKG bez problemu. Delikatnie dotykam przycisk i pomiar 100 na 100. Z kolei pomiar ciśnienia nie udaje mi się dokończyć, powód, słaby sygnał. Samsung puszcza funkcje praktycznie bezużyteczne. Nie dość że trzeba co miesiąc kalibrować z ciśnieniomierzem to jeszcze nie działa.