Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szkło hartowane SSzkłoPIGEN Glas.TR Slim vs. Szkło hybrydowe 3MK

(Temat utworzony: 01-07-2022 09:14 PM)
874 Wyświetlenia
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Witam. Stoję przed wyborem dobrej jakości szkła hartowanego pod zegarek Samsung Galaxy Watch 4 44mm. Wybieram pomiędzy Szkłem hartowanym SPIGEN Glas.TR Slim lub Szkłem hybrydowym 3MK Watch Protection. Które wydaje się ciekawszym i lepszym rozwiązaniem? Proszę o rady. Dziękuję, Mateusz 🙂
0 Like
8 Odpowiedzi
BolecDST
First Poster
Opcje
Ja na swoim mam założonego spigena i jestem bardzo zadowolony. Mam sporo produktów tej marki i wszystkie są świetne poza szkłem hartowanym titanium na telefon, bo pozbawia funkcjonalności skanera linii papilarnych.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati91a  Witam

Ja ze swoje strony poleciłbym szkło od 3mk, chociaż w przypadku zegarka nałożyłbym raczej folię

0 Like
gano187
Student
Opcje
Osobiście korzystam na tym zegarku z szkła hybrydowego 3mk i z wszystkiego co testowałem sprawdza się najlepiej. Dzięki temu że jest to hybryda to jest bardzo trwałe, dobrze chroni (nie raz miałem okazję się i tym przekonać) i nie mam problemów z wariujacym dotykiem co na stricte foliach się zdarzało. Odniesienia do spigen glass niestety nie mam po tym jak na s22 nie działał czytnik linii papilarnych.
0 Like
BolecDST
First Poster
Opcje
Akurat na zegarku się szkło spigena spisuje dobrze, bo zegarek nie ma czytnika linii papilarnych.
0 Like
nesiasps
Voyager
Opcje
Takie pytanie bo niewiele informacji w temacie - czy ta ochrona jest konieczna - nikt się nie skarży na podrapane szkło w watch4 i nie wiem czy coś wogóle zakładać- sądzę że niewielu użytkowników zegarka coś nakłada na ekran - może się ktokolwiek wypowie czy szkło tego zegarka po dłuższym czasie posiada rysy?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps  Myślę że jeżeli już to wystarczy zwykła folia chroniąca przed drobnymi zarysowaniami. 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, Na forum nie kojarzę użytkowników zgłaszających problem z rysami ekranu zegarka. Szkło w zegarku jest mniej narażone na rysy niż szkło w telefonie, ale nie oznacza to, że nie da się go zarysować. Osobiście nigdy mi się, to nie zdarzyło, lecz znam osoby, które zarysowały oryginalnego Galaxy Watch oraz Galaxy Watch Active. W sieci też można natknąć się na wątki opisujące zarysowania nowszych modeli. W modelu Classic lepiej jest skupić się na ochronie pierścienia. Dużo też zależy od tego, w jakich warunkach korzystasz z zegarka. Na koniec dodam, że Samsung nie zaleca stosowania ochrony ekranu ze względu na czujniki

folia.png

nesiasps
Voyager
Opcje

Przezornie w MM założyłem folię... póki co jest dobrze:)