28-06-2020 10:09 PM — edytowano 28-06-2020 10:12 PM
Witam. Mam taki problem. Telefon i smartwatch są sparowane i wszystko pięknie działa. Jednak po oddaleniu się od telefonu i utracie zasięgu BT i ponownym powrocie do telefonu urządzenia nie łącza się automatycznie. Muszę zrobić to ręcznie w ustawieniach BT lub wyłączyć i ponownie włączyć BT w telefonie. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Zrobiłam już reset ustawień sieciowych w telefonie oraz czyściłam pamięć podręczna aplikacji GW i Galaxy Watch plugin. Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki 😊
29-06-2020 12:39 AM
Dodam jeszcze, że mam ten problem od samego początku użytkowania smartwatcha.
30-06-2020 06:32 PM
Sprawdź w telefonie czy przypadkiem nie ma jakiejś aplikacji badź wbudowanego programu które mogły by zakłucać, że oba urządzenia nie chcą sie ponownie automatycznie łączyć. Warto było by dla pewności sprawdzić przy połączeniu z telefonem marki Samsung.
30-06-2020 10:45 PM
@PatrykB jakie aplikacje/programy masz na myśli? Wydaje mi sie, że nic takiego nie mam. Jak mogę to sprawdzić? Jedyne co to miałam sparowane słuchawki bluetooth, ale po formacie ustawień sieciowych już ich nie mam i póki co nie robiłam ich ponownego parowania z telefonem bo najpierw chciałabym rozwiązać problem ze smartwatchem.
01-07-2020 11:19 AM
@Cienista87 Miałem na myśli aplikacje zewnętrzne takie jak programy antywirusowe. Sprawdź jeszcze dla pewności najlepiej z telefonem Samsung.
01-10-2020 05:46 PM
U mnie z tel Xiaomi pomogło zainstalowanie aplikacji Samsung push service