18-02-2022 11:24 PM — edytowano 18-02-2022 11:26 PM
Dobry wieczór.
Osobiście użytkuję R800, który jak wiadomo z racji wadliwego czujnika ciśnienia więcej czasu spędza w serwisie niż jest przeze mnie użytkowany, ale tym razem mam problem z R810, który użytkuje moja żona. Telefon jest sparowany z moją siecią wifi, a problem następuje w momencie kiedy znajdujemy się poza zasięgiem działania BT. Wtedy zegarem z sukcesem łączy się z siecią WIFI, a mimo to zegarem pracuje w trybie "Niezależny" i brak jest jakiejkolwiek komunikacji pomiędzy zegarkiem a telefonem Samsung S20+ 5G.
Nadmieniam, że mój zegarek R810 nie ma akurat tych problemów.
Resetowałem zegarek i telefon i żadnych pozytywnych zmian nie zauważyłem. W czym jest problem ? Czy znów czeka mnie wizyta w serwisie tym razem w R810 ?
Zarówno zegarek jak i telefon posiadają najnowsze wersje oprogramowania także sprzętowego.
19-02-2022 08:06 PM
Już sobie poradziłem. W aplikacji ktoś wyłączył opcję zdalnego sterownia - nie wiem może po jakiejś aktualizacji aplikacji to się zmieniło ?
20-02-2022 11:17 AM
@Andrzej_Ch Dzień Dobry
Dokładnie ta opcja zdalnego sterowania jest niezbędna do prawidłowego działania tej funkcji. Ciężko powiedzieć co mogło być przyczyną, czy to przez aktualizację.....
Rozumiem że wszystko działa już prawidłowo?