Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung health zarządzanie wagą

(Temat utworzony: 16-06-2019 03:31 PM)
7517 Wyświetlenia
Arozwado
First Poster
Opcje

Witam, czemu pomimo dziennego zapotrzebowania kalorii 2100 to już  po zjedzeniu 1400 pokazuje mi że jestem powyżej kalorii o 620 kalorii i na zegarhu samsung watch mi też pokazuje że już za dużo kalorii

4 Odpowiedzi
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Arozwado,

W aplikacji S Helath należy utworzyć profil użytkownika. Galaxy Watch poda informacje o liczbie kalorii rekomendowanej do codziennego spożycia na podstawie danych dotyczących wieku, płci oraz kondycji fizycznej wprowadzonych w profilu.

Więcej informacji na ten temat przeczytasz na stronie 79 instrukcji obsługi:
Instrukcja - KLIK!

MisiaczekM
Pioneer
Opcje

@Arozwado  napisał(a):

Witam, czemu pomimo dziennego zapotrzebowania kalorii 2100 to już  po zjedzeniu 1400 pokazuje mi że jestem powyżej kalorii o 620 kalorii i na zegarhu samsung watch mi też pokazuje że już za dużo kalorii

Wchodzisz w telefonie w Samsung health, na górze klikasz w "postać" otwiera się "Moja strona", tam wpisujesz swoją wagę, wzrost, płeć i datę urodenia. Niżej wybierasz poziom Twojej codziennej aktywności.Teraz powinien Ci naliczyć liczbę kalorii do spożycia.

Następnie strona główna i Zarządzanie wagą," ... kropki" i ustawienie celu - tu wpisujesz wagę aktualną i docelową, wybierasz szybkość chudnięcia.

Niżej program Ci oblicza Dawkę kalorii do dostarczenia oraz kalorie, które musisz spalić dziennie po dostarczeniu tej dawki. Są to wszystkie kalorie tj aktywności i spalane bo żyjesz :winking-face: Niżej w tabelce napisane jest malutkimi literkami ile powinieneś spalić kalorii podczas samej aktywności. Dalej jest pasek, którym możesz zmniejszyć liczy tych kalorii... jeśli dasz radę mniej zjeść.

Ten Monitoring zarządzania wagą będzie chyba na czerwono do końca dnia, aż dołoży Ci kalorii spalonych w spoczynku i całodziennej aktywności. Mi wczoraj udało się zejśc do paru kalorii na czerwono :smiling-face: Najlepiej to sprawdzić na drugi dzień.

Martinezo
Journeyman
Opcje

ale tu nie ma czegoś takiego w profilu jest to w ustawieniach profile telefony ale mimo to wchodząc na zegarku w zarządzanie wagą mam komunikat włącz zarządzanie wagą w Samsung health ale jak i gdzie to mam włączyć 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Martinezo, Od jakiegoś czasu usługi zarządzania wagą, kontroli spożycia kofeiny oraz liczenia kalorii nie są już dostępne. W aplikacji Samsung Health w zakładce Ogłoszenia znajdziesz więcej informacji na ten temat.

Screenshot_20210126-145813_Chrome.jpg