Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung health jak zmienic jezyk komunikatow glosowych na polski?

(Temat utworzony: 02-01-2018 08:09 PM)
23471 Wyświetlenia
Georgkwiat
First Poster
Opcje

0 Like
27 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Aplikacja korzysta z ustawień systemowych, więc język powinien być polski. W przypadku korzystania z komunikatów na zegarku, należy pobrać lub zaktualizować pakiet głosowy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje

Mam telefon Galaxy S9+ i od samego początku nie mam komunikatów głosowych po polsku. Telefon kupiony w przedsprzedaży z polskiej dystrybuji. Język od zawsze ustawiony na Polski. U innych użytkowników S9+ jest polski głos asystenta treningu. O co kaman? 

Damian K
Hotshot
Opcje

@pkonrad

Korzystałeś kiedykolwiek z zagranicznej karty/sieci wifi?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje

Nie korzystam i nie korzystałem. 

Napisałem w tej sprawie na Pomoc techniczną Samsunga i odpisali mi, że "przewodnik dźwiękowy obecnie nie jest dostępny w naszym ojczystym jezyku".

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Sprawdź dostępność aktualizacji urządzenia i aplikacji, ewentualnie wykonaj kopię zapasową danych konta S Health w chmurę i wyczyść jej pamięć i ustawienia, po czym skonfiguruj ponownie.

Bo usługa ta powinna działać poprawnie. Na dowód, moje ustawienia i brak komunikatu o niedostępności języka polskiego.

Screenshot_20180905-094058_Samsung Health.jpg

Screenshot_20180905-094031_Samsung Health.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
pkonrad
Voyager
Opcje
No właśnie z tego co się zorientowałem to u innych użytkowników przewodnik głosowy działa po polsku. Zaktualizowałem nawet aplikację Samsung Health do wersji 6.0.0.085 i dalej mam ten sam problem.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@pkonrad nie chciałbym na razie zalecać resetu telefonu, ale spróbuj jeszcze odinstalować aplikację, zresetować zegarek, wykonać wipe cache partition i pobrać S Health z Galaxy Apps i ponownie sparować.

Jeżeli to nie zadziała, prześlij logi: Samsung Members > Wsparcie > Wyślij opinię > Raporty o błędach > Akcesorium > Opisz sytuację

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje

No właśnie już pisałem w tej sprawie do Samsung Members:

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@pkonrad a wykonałeś proces który opisałem powyżej?

0 Like