Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Gear S2 - problem z łączeniem z iPhone XR

(Temat utworzony: 11-01-2021 02:16 PM)
490 Wyświetlenia
adkins2405
Student
Opcje

Witam,

Mam problem ze sparowaniem swojego Gear S2 z telefonem iPhone XR. Ściągnąłem aplikację na telefon i przy pierwszym parowaniu zegarka wszystko poszło zgodnie z planem - zegarek się połączył i mogłem nim normalnie operować. Jednak po zresetowaniu zegarka, aplikacja nie jest w stanie się znowu połączyć. 

Próbowałem w zasadzie już wszystkiego - reset zegarka, restart telefonu, usuwanie zegarka z ustawień Bluetooth, reinstalacja aplikacji. Dosłownie, wszystkie możliwości zostały wyczerpane - aplikacja nadal nie łączy się z zegarkiem.

Mało tego, połączyłem zegarek z iPhonem żony - przy pierwszym parowaniu wszystko poszło zgodnie z planem. Jednak przy próbie ponownego łączenia znowu ten sam problem.

Dodam jeszcze, że w chwili łączenia zegarka z aplikacją, zostaję poproszony o połączenie z urządzeniem Gear S2 z dopiskiem (LE) - w ustawieniach bluetooth, zegarek jest normalnie wyszukiwany, bez tego dopisku.

Czy jest jakiś sposób, aby to wszystko zaczęło normalnie funkcjonować? Wysłałem swoje zgłoszenie przez starszą wersję aplikacji (jakoś we wrześniu), jednak po ostatniej aktualizacji zakładka kontaktu została kompletnie usunięta. Ja nie wiem już, co mam robić, aby to zaczęło działać.

0 Like
8 Odpowiedzi
_svery_
Pathfinder
Opcje
Stego co mi wiadomo Iphone łączy się tylko z Apple Watch'ami. Z innymi produktami raczej się nie łączy.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@adkins2405  Witam

Czy parowanie z zegarkiem odbyło sie poprzez aplikacje Galaxy Wearable?

adkins2405
Student
Opcje

Hej,

Tak, oczywiście. Wszystkie parowania, które opisywałem odbywają się przez apkę dostępną w Apple Store (Samsung Galaxy Watch).

Ostatnio Apple zrobiło się bardziej otwarte na zewnętrzne zegarki/opaski :smiling-face:

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@adkins2405  Co nie znaczy że pełnej współpracy urządzeń dwóch różnych firm nikt nie może zagwarantować.

AlanKlimczak
Navigator
Opcje
że chodzi o opaskę/zegarek?
0 Like
Barteksbs
Navigator
Opcje
Spróbuj usunąć urządzenie ,, zegarek,, z listy urządzeń bluetooth w ustawieniach telefonu, po czym dodać go na nowo w apce.
0 Like
adkins2405
Student
Opcje

Próbowałem i niestety, nic z tego 😞

Tego jestem w pełni świadomy, ale żeby nawet nie chciało się połączyć? Gdzie przy pierwszym parowaniu wszystko poszło zgodnie z planem i zegarek współpracował z telefonem?

Dokładnie tak - zegarek.

0 Like
Barteksbs
Navigator
Opcje
Jedyne co chyba pozostaje to czekać na update apki w app store 😕