16-10-2019 09:34 PM
Witam,
Po S10 i Galaxy Buds wybór padł na smartwatch od Samsunga - powoli chyba staję się fanem marki, choć nie bezwarunkowym
Do opakowania nie została dołączona żadna instrukcja ale i w znalezionej w internecie nie znalazłem nic ciekawego na temat mojego pytania. Mianowicie:
Mam Galaxy Watch Active 2 44mm LTE - kupiłem go, bo chciałbym używac zamiast telefonu w pewnych sytuacjach - do tego mam też subskrybcję Youtube Premium- która pozwala mi słuchać muzyki choć by ze smartfona. Natomiast na zegarku nie najduję ani aplikacji Youtube, ani żadnej mogącej obsłużyć Youtube Music - dzięki czemu mógłbym słuchać muzyki w słuchawkach bez potrzeby zabierania smartfona.
Ktoś jest w stanie pomóc? Da się może jakoś aplikację Youtube Music zainstalować i korzystać z niej z poziomu Active 2?
Od razu zaznaczam, że wolałbym uniknąć dokupowania Spotify a wgrywanie muzyki na Smartwatch za 2tyś. zł uznaje za niesatysfakcjonujące rozwiązanie
Jeśli było już takie pytanie choć nie znalazłem, bądź jeśli po prostu nie umiem obsługiwać zegarka to przepraszam i dziękuję za odpowiedzi
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
16-10-2019 10:33 PM
@Michal001, Skrócona instrukcja obsługi oraz warunki gwarancji powinny znajdować się po wewnętrznej stronie pokrywy pudełka.
Niestety nie ma żadnej aplikacji obsługującej Youtube Music na zegarkach Samsunga. Jeżeli zegarek jest połączony z telefonem, to będziesz mógł sterować odtwarzaniem muzyki z Youtube Music przez aplikację Muzyka na zegarku.
W przypadku braku połączenia zegarka z telefonem możesz skorzystać z aplikacji Samsung Internet For Galaxy Watch i z niej odtwarzać muzykę.
16-10-2019 10:33 PM
@Michal001, Skrócona instrukcja obsługi oraz warunki gwarancji powinny znajdować się po wewnętrznej stronie pokrywy pudełka.
Niestety nie ma żadnej aplikacji obsługującej Youtube Music na zegarkach Samsunga. Jeżeli zegarek jest połączony z telefonem, to będziesz mógł sterować odtwarzaniem muzyki z Youtube Music przez aplikację Muzyka na zegarku.
W przypadku braku połączenia zegarka z telefonem możesz skorzystać z aplikacji Samsung Internet For Galaxy Watch i z niej odtwarzać muzykę.
17-10-2019 06:36 PM
Dziękuję za odpowiedź. Czyli po prostu nie da się słuchać muzyki przez youtube, bo metoda z przeglądarką jest "delikatnie" niewygodna.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy decydując się ew. na Spotify będę mógł słuchać muzyki w słuchawkach(Buds) przez zegarek, nie biorąc telefonu ze sobą? Czy nie wiem, Spotify na zegarku działa tylko jeśli jest on połączony w danej chwili z telefonem?
17-10-2019 07:14 PM
@Michal001, Tak. Spotify działa bez połączenia z telefonem, także nie ma z tym problemu.
17-10-2019 09:03 PM
@Michal001 Ja również potwierdzam działanie spotify bez telefonu.
22-10-2019 07:11 PM — edytowano 22-10-2019 07:29 PM
Mam pytanie, bo chyba robię coś źle. W jaki sposób włączacie Spotify na zegarku gdy nie jest on połączony przez bluetooth z telefonem? Potrzeba jekiejś innej aplikacji czy zmienić coś w ustawieniach?
Mam Spotify i chcąc włączyć aplikację w zegarku(nie podłączonym do telefonu) dostaję informację żebym połączył się przez bluetooth z telefonem - nic więcej nie mogę zrobić.
W zegarku jest internet, zasięg - wszystko ale Spotify dalej nie działa.
*************** EDIT: Rozwiązane. Nie było pytania, przepraszam
29-01-2020 12:51 PM
Mam ten sam problem i nie udaje mi się go rozwiązać. Mam galaxy watcha z lte. Włączam spotify, podaje login i hasło i potem dostaje ekran z informacją, żebym na telefonie zrobił upgrade do wersji premium. Ktoś coś pomoże? Liczę, że da się śmigać tylko z zegarkiem i galaxy buds:)
Dzięki
30-01-2020 11:01 AM
@MichałK1 a czy zastosowałeś się do komunikatu i spróbowałeś wykonać aktualizację aplikacji na telefonie?
31-01-2020 10:25 PM
@Szewcu72 dzięki za odpowiedź.
Mam niby aktualnego spotify'a, a komunikat mówił, że mam włączyć premium - tak jest rzeczywiście, że to działa tylko na płatnym spotify'u?
31-01-2020 10:58 PM
@MichałK1 i tu Ci nie pomogę, nie mam wersji LTE, więc muszę posiłkować się transferem z telefonu. Ale u mnie nie żąda aktualizacji do wersji premium. Trzeba poczekać na osobę z takim modelem jak twój.