Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung galaxy watch active 2 i youtube music

(Temat utworzony: 16-10-2019 09:34 PM)
6593 Wyświetlenia
Michal001
Explorer
Opcje

Witam,

Po S10 i Galaxy Buds wybór padł na smartwatch od Samsunga - powoli chyba staję się fanem marki, choć nie bezwarunkowym :winking-face:
Do opakowania nie została dołączona żadna instrukcja ale i w znalezionej w internecie nie znalazłem nic ciekawego na temat mojego pytania. Mianowicie:

Mam Galaxy Watch Active 2 44mm LTE - kupiłem go, bo chciałbym używac zamiast telefonu w pewnych sytuacjach - do tego mam też subskrybcję Youtube Premium- która pozwala mi słuchać muzyki choć by ze smartfona. Natomiast na zegarku nie najduję ani aplikacji Youtube, ani żadnej mogącej obsłużyć Youtube Music - dzięki czemu mógłbym słuchać muzyki w słuchawkach bez potrzeby zabierania smartfona.
Ktoś jest w stanie pomóc? Da się może jakoś aplikację Youtube Music zainstalować i korzystać z niej z poziomu Active 2?
Od razu zaznaczam, że wolałbym uniknąć dokupowania Spotify a wgrywanie muzyki na Smartwatch za 2tyś. zł uznaje za niesatysfakcjonujące  rozwiązanie :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:
Jeśli było już takie pytanie choć nie znalazłem, bądź jeśli po prostu nie umiem obsługiwać zegarka to przepraszam i dziękuję za odpowiedzi :winking-face:

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michal001, Skrócona instrukcja obsługi oraz warunki gwarancji powinny znajdować się po wewnętrznej stronie pokrywy pudełka.

20191016_214111.jpg

Niestety nie ma żadnej aplikacji obsługującej Youtube Music na zegarkach Samsunga. Jeżeli zegarek jest połączony z telefonem, to będziesz mógł sterować odtwarzaniem muzyki z Youtube Music przez aplikację Muzyka na zegarku.

Screen_20191016_221811.pngScreenshot_20191016-221815_One UI Home.jpg

W przypadku braku połączenia zegarka z telefonem możesz skorzystać z aplikacji Samsung Internet For Galaxy Watch i z niej odtwarzać muzykę.

Screen_20191016_222634.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michal001, Skrócona instrukcja obsługi oraz warunki gwarancji powinny znajdować się po wewnętrznej stronie pokrywy pudełka.

20191016_214111.jpg

Niestety nie ma żadnej aplikacji obsługującej Youtube Music na zegarkach Samsunga. Jeżeli zegarek jest połączony z telefonem, to będziesz mógł sterować odtwarzaniem muzyki z Youtube Music przez aplikację Muzyka na zegarku.

Screen_20191016_221811.pngScreenshot_20191016-221815_One UI Home.jpg

W przypadku braku połączenia zegarka z telefonem możesz skorzystać z aplikacji Samsung Internet For Galaxy Watch i z niej odtwarzać muzykę.

Screen_20191016_222634.png

Michal001
Explorer
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. Czyli po prostu nie da się słuchać muzyki przez youtube, bo metoda z przeglądarką jest "delikatnie" niewygodna.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy decydując się ew. na Spotify będę mógł słuchać muzyki w słuchawkach(Buds) przez zegarek, nie biorąc telefonu ze sobą? Czy nie wiem, Spotify na zegarku działa tylko jeśli jest on połączony w danej chwili z telefonem?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michal001, Tak. Spotify działa bez połączenia z telefonem, także nie ma z tym problemu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michal001  Ja również potwierdzam działanie spotify bez telefonu.

Michal001
Explorer
Opcje

Mam pytanie, bo chyba robię coś źle. W jaki sposób włączacie Spotify na zegarku gdy nie jest on połączony przez bluetooth z telefonem? Potrzeba jekiejś innej aplikacji czy zmienić coś w ustawieniach?
Mam Spotify i chcąc włączyć aplikację w zegarku(nie podłączonym do telefonu) dostaję informację żebym połączył się przez bluetooth z telefonem - nic więcej nie mogę zrobić.
W zegarku jest internet, zasięg - wszystko ale Spotify dalej nie działa.

*************** EDIT: Rozwiązane. Nie było pytania, przepraszam :winking-face:

0 Like
MichałK1
Explorer
Opcje

Mam ten sam problem i nie udaje mi się go rozwiązać. Mam galaxy watcha z lte. Włączam spotify, podaje login i hasło i potem dostaje ekran z informacją, żebym na telefonie zrobił upgrade do wersji premium. Ktoś coś pomoże? Liczę, że da się śmigać tylko z zegarkiem i galaxy buds:)

Dzięki

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MichałK1 a czy zastosowałeś się do komunikatu i spróbowałeś wykonać aktualizację aplikacji na telefonie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
MichałK1
Explorer
Opcje

@Szewcu72 dzięki za odpowiedź.

Mam niby aktualnego spotify'a, a komunikat mówił, że mam włączyć premium - tak jest rzeczywiście, że to działa tylko na płatnym spotify'u?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MichałK1 i tu Ci nie pomogę, nie mam wersji LTE, więc muszę posiłkować się transferem z telefonu. Ale u mnie nie żąda aktualizacji do wersji premium. Trzeba poczekać na osobę z takim modelem jak twój.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like