Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung galaxy watch 6 classic po update a treningi.

(Temat utworzony: 10-12-2024 09:20 PM)
422 Wyświetlenia
Rafalcf3
Explorer
Opcje
  Siemka! 

Czy ktoś ma taki problem?
Klikam na trening obwodowy.
 Robię ćwiczenie.
 Patrzę na zegarek, a tutaj nie ma treningu, ani ikonki pod godziną( ze trening działa). 
Muszę kliknąć na panel treningu i faktycznie pokazuje, że trening działa ,ale jak odwracam nadgarstek- znowu go gdzieś wywala i muszę wchodzić w treningi, i kliknąć na np. Bieg ( który jest na biało, czyli dziala) ale nie utrzymuje go zegarek na głównym pulpicie. Help.
Próbowałem resetu, restartu, szukałem opcje. 

Pozdro

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć na początek wyczyść pamięć podręczną aplikacji Samsung Health na zegarku. Na zegarku wchodzimy w Ustawienia --> Aplikacje --> Lista aplikacji --> Samsung Health --> Wyczyść pamięć. Jeżeli to nie pomoże wykonaj zabieg Wipe Cache Partition zegarka.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/poradnik-galaxy-watch-soft-hard-reset-i-wipe-cache-parti...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć na początek wyczyść pamięć podręczną aplikacji Samsung Health na zegarku. Na zegarku wchodzimy w Ustawienia --> Aplikacje --> Lista aplikacji --> Samsung Health --> Wyczyść pamięć. Jeżeli to nie pomoże wykonaj zabieg Wipe Cache Partition zegarka.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/poradnik-galaxy-watch-soft-hard-reset-i-wipe-cache-parti...
Rafalcf3
Explorer
Opcje
Super pomogło. Dzięki za super instrukcje. 🙏🙏
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma za co. Ciesze się że problem został rozwiązany. 😀
r3d1
Helping Hand
Opcje

A co konkretnie pomogło? Ja usuwałem cache aplikacji. potem czyściłem partycję cache zegarka i dalej lipa.

Najgorzej jest na basenie, bo najpierw trzeba wyłączyć bokladę przed wodą, potem znaleźć trening i dopiero go wyłączyć. MASAKRA

0 Like
Rafalcf3
Explorer
Opcje
Usunąłem pliki- wyczyściłem dane.
Następnie usunąłem te tarcze gdzie wybiera się trening itd. Które zmieniasz bezelem (tarcze(wigety)). - to był game changer.

Od nowa dodałem tarcze i uruchom ponownie zegarek.🔥
Rafalcf3
Explorer
Opcje
Daj znać czy dało radę. Ja jeszcze usunąłem dane z health app. Zdrowie i aplikacji gdzie zapisane są twoje osiągnięcia.
r3d1
Helping Hand
Opcje

Usunąłem cache aplikacji Health, później zrobiłem wipe partycji cache. Okazało się, że to nie pomogło.

W związku z tym, zgodnie z Twoimi sugestiami, usunąłem dane aplikacji Health i usunąłem tarcze, które prezentują dane zdrowotne, a następnie zrobiłem restart zegarka.

Następnie zrobiłem test - było ok, więc doinstalowałem używane przeze mnie tarcze zegarka i zrobiłem ponowny test. Dalej jest ok. Tak, że bardzo Ci dziękuję!

P.S.

Ogólnie spodziewam się, że to jednak tarcze powodowały ten błąd i usuwanie danych aplikacji Health mogło być niepotrzebne, ale teraz nie mam już jak sprawdzić 😉

Rafalcf3
Explorer
Opcje
Też tak mi się wydaje. Tarcze 🔥
She2gy
Student
Opcje
U mnie jest ten sam problem i w moim wypadku wszystkie te próby nic nie dały. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
0 Like