Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy watch 4 classic problem

(Temat utworzony: 19-04-2022 08:52 PM)
646 Wyświetlenia
Mlooody
First Poster
Opcje

Witam. 

Mam problem z zegarkiem. Mam go krócej niż tydzień. Zakupiony w Komputronik. Zegarek nabija mi kroki nawet gdy nie chodzę. Potrafi policzyć 100 kroków jak idę do toalety. Po godzinnym spacerze zrobiłem, według zegarka 8000 kroków gdzie to jest mało możliwe. Według telefonu zrobiłem 12000, a zegarek pokazuje prawie 16000. Opaska z Xiaomi za 100zł mierzy bezbłędnie...

Problem również występuje z pulsem. Mam ustawiony na ciągły pomiar. Wtedy gdy wykonuje jakąś czynność fizyczną nie mierzy pulsu. Na ekranie miga wartość pulsu i godzina pomiaru, zdarza się, że przez godzinę nie miałem pomiaru. 

Przejdźmy do NFC. Raz działa, raz nie działa. Pojawia się komunikat z wykrzyknikiem, o ile dobrze pamiętam "coś poszło nie tak".

Problemy zacząłem zauważać następnego dnia od kupna zegarka. 

Pozdrawiam 

0 Like
6 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proponuję wykonać reset do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mlooody  Dokładnie, póki co na razie możemy zrobić reset jak kolega wspomniał

Doti1983
Helping Hand
Opcje
I sprawdź czy masz aktualne oprogramowanie.
0 Like
Mlooody
First Poster
Opcje

Dzień następny.

Reset wykonany. Oprogramowanie i wszystkie aplikacje aktualne. 

Kroki na zegarku prawie 10000, w Google fit 5000. Ciężko ocenić, co wskazuję dokładnie(pewnie obie nie) ale nie wydaje mi się, że mogłem zrobić, aż tyle kroków co pokazuje zegarek.

Pisząc tą odpowiedź pomiar pulsu nie działa(pomiar podczas odpoczynku). Pokazuje godzinę i wartość pulsu(nie mruga). 

Gdy patrzyłem na puls, często nie miałem aktualnego pomiaru i musiałem dłuższą chwilę zaczekać na odświeżenie. Kroki to niestety dalej jest abstrakcja. Do poprawnego działania potrzebuje mieć włączona lokalizację? 

WiFi łączy się z moją siecią(oczywiście nie automatycznie). Gdy wyjdę, poczekam 5sekund i wejdę jeszcze raz do ustawień Wifi, nie jestem już połączony z żadną siecią. Znowu trzeba poczekać, łączy i za chwilę znowu rozłącza. 

Bateria nie trzyma nawet 20godzin. Zegarek odczuwalnie ciepły w ciągu dnia. To normalne? 

0 Like
Mlooody
First Poster
Opcje

Próbowałem zapłacić zegarkiem na stacji i w żabce. Żadna transakcja nie przeszła. Wykrzyknik i tekst "to nie działa". Pomiar stresu na ciągły, ostatni pomiar - 2godziny temu. 

Pomoże mi ktoś, czy poważnie Samsung sprzedaje takie rzeczy?

Dzisiaj zrobiłem 14000krokow. Jest to niemożliwe.. 

0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

Możesz wykonać delikatny reset, nienaruszający danych. Wykonuje się go poprzez przytrzymanie dwóch przycisków jednocześnie: Przyciski należy trzymać do momentu wyłączenia urządzenia (około 7-10 sekund). Następnie dojdzie do ponownego uruchomienia. Jak to nie pomoże to skontaktuj się z autoryzowanym serwisem.

0 Like