01-07-2021 10:28 PM
Witam. Od początku użytkowania opaski, dokucza mi pewien problem związany z GPS'em. Podczas treningów, gdy opaska jest podłączona do GPS'a w smartfonie, nie rejestruje żadnych danych oprócz pulsu i czasu. W przypadku trybu "chód" po wyłączeniu GPS'a wszystko wraca do normy, natomiast większy problem pojawia się np. w trybie kolarstwa, gdzie wymagany jest GPS do śledzenia dystansu, pomiar dystansu w takim przypadku odpada, a jedynie moge się zadowolić czasem, pulsem i kaloriami, które po wyłączeniu GPS'a są mierzone.
Mieszałem w uprawnieniach wszystkich wymaganych aplikacji dla opaski od Samsunga, każda z nich posiada dostęp do lokalizacji i jest wykluczona z oszczędzania baterii w tle. Nic nie przynosi rezultatów, a sam producent odpowiedział, że problem stoi po stronie kompatybilności urządzeń firm trzecich (mój smartfon to Mi 9T).
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-07-2021 11:57 AM
Problem zażegnany. Rozwiązaniem okazało się zresetowanie opaski z poziomu aplikacji Galaxy Wearable i jednoczesny reset ustawień sieciowych w smartfonie. Teraz wszystko się fajnie zapisuje. Dzięki za pomoc
02-07-2021 11:24 AM
02-07-2021 12:17 PM
@Sebastian__ Sprawdź działanie po resecie opaski z poziomu jej ustawień lub poprzez Galaxy Wearable - Start - Informacje o opasce - Resetuj opaskę.
02-07-2021 12:27 PM
Robiłem wielokrotnie na każdy sposób, nie dało to żadnych rezultatów. Spróbuje dzisiaj jeszcze raz zresetować ją z poziomu aplikacji Galaxy Wearable oraz upewnię się czy każda z aplikacji samsunga ma wszystkie potrzebne uprawnienia i nie jest ubijana przez system.
03-07-2021 11:57 AM
Problem zażegnany. Rozwiązaniem okazało się zresetowanie opaski z poziomu aplikacji Galaxy Wearable i jednoczesny reset ustawień sieciowych w smartfonie. Teraz wszystko się fajnie zapisuje. Dzięki za pomoc